В Європарламенті виявили агентів Кремля — Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

В Європарламенті виявили агентів Кремля — Politico

Європарламент
Джерело:  Politico

За інформацією журналістів видання, принаймні 16 депутатів Європарламенту співпрацювали з російською пропагандою та підтримували зручні Кремлю наративи. 

Що відомо про агентів Кремля у Європарламенті

Зазначається, що журналісти видання проаналізували 50 відео на YouTube-каналі "Голос Європи".

Автори матеріалу зазначають, "Голос Європи" є англомовною інформаційною агенцією, яку у березні цього року представники Чехії та Бельгії назвали прикриттям російської пропаганди на території ЄС.

Зокрема, керівництво Чехії ввело санкції проти двох керівників "Голосу Європи", один з яких — давній друг російського лідера Володимира Путіна, колишній український олігарх Віктор Медведчук.

Якщо це війна цивілізацій, я сподіваюся, що цивілізація в Україні програє. Найкращий спосіб досягти миру — це змусити українців здатися, — заявив нідерландський ультраправий законодавець Марсель де Граафф на студійних дебатах інформаційного агентства.

Ще один ультраправий політик — Максиміліан Кра із Німеччини — наполягав під час дебатів, що "Україна має стати демілітаризованою буферною зоною".

Тьєрі Маріані з Національного об’єднання Франції звинуватив ЄС у тому, що він спровокував вторгнення Росії в Україну, підписавши торгову угоду з Україною в 2014 році.

Деякі країни просто хочуть знищити Росію, що, по-перше, неможливо і не в інтересах наших країн, — заявляє Маріані.

Які наративи про Україну поширювали агенти Кремля у Європарламенті

У матеріалі видання зазначається, що всі депутати Європарламенту, які відвідували ефіри "Голосу Європи", належать до крайніх правих партій.

Ці політики також заперечували перспективу членства України в ЄС та цинічно звинувачували Київ у розв’язаній Росією злочинній війні.

Вони також заявляти про нібито високий рівень корупції в Україні, вимагали терміново провести переговори між Києвом та Москвою, а також щодо припинення військової допомоги.

На поточний момент YouTube видалив з каналу "Голос Європи" майже всі відео через маніпулятивний контент.

Однак, як зазначають автори матеріалу, агентство зберігає обліковий запис у соцмережі X.

Також працює і англомовний сайт Voice of Europe, де майже всі матеріали так чи інакше стосуються російсько-української війни. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?