Словаччина відреагувала на скандал з німецькою технікою для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина відреагувала на скандал з німецькою технікою для України

Словаччина відреагувала на скандал з німецькою технікою для України
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони Словаччини Ярослав Надь почав запевняти, що його країна жодним чином не причетна до затримки на кордоні німецького озброєння, яке Берлін ще декілька тижнів тому надіслав Україні.

Джерело:  TERAZ

Словаччина заперечує навмисну затримку німецької техніки для України

Як стверджує Ярослав Надь, його команда виконала всі свої зобов'язання, що випливають з меморандуму про ремонт озброєнь, підписаного з Німеччиною.

Міністр не приховує, що існують певні проблеми, однак звинувачує у всьому німецького підрядника.

Він також додав, що Словаччина уже передала всю наявну у неї інформацію Німеччині.

Міністерство оборони Німеччини та офіс канцлера вжили адекватних заходів. Ситуація зрушила з мертвої точки, і я більше не бачу в цьому проблеми. У мене немає інформації про те, що якась техніка стояла б (на кордоні) тижнями, – запевняє глава Міноборони Словаччини.

 Що відомо про затримку німецької техніки у Словаччині

Тиждень тому редакція видання Business Insider дізналася про невирішені юридичні питання, пов'язані, серед іншого, з імпортними митами.

У зв'язку з цим на кордоні нібито застрягли транспортні засоби з 15 несправними самохідними гаубицями.

Німецький підрядник офіційно підтвердив, що окремі юридичні питання не були враховані під час підписання контракту наприкінці 2022 року на тлі швидкого темпу підготовки документів.

Як стверджує виконувач обов’язків міністра оборони Словаччини, ці митні питання уже вдалося вирішити.

Були інші проблеми. Вони будуть вирішені після того, як німецька компанія, яка за них відповідає, завершить свої завдання, – заявив Ярослав Надь, наголосивши, що нові перешкоди з'явитися не повинні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?