Слуга народу висміяла звинувачення Порошенко на тлі скандалу з "Офшор 95"
Категорія
Політика
Дата публікації

Слуга народу висміяла звинувачення Порошенко на тлі скандалу з "Офшор 95"

Слуга народу висміяла звинувачення Порошенко на тлі скандалу з "Офшор 95"
Джерело:  online.ua

Команда українського президента Володимира Зеленського відреагувала на звинувачення лідера "Євросолідарності" Петра Порошенка після офшорного скандалу навколо глави держави та його оточення. Так, очільник партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко нагадав Порошенку про його офшори та розслідування "Панамалікс".  

Джерело: сайт "Слуги народу"

У Зеленського прокоментували звинувачення Порошенко

Олександр Корнієнко прокоментував журналістське розслідування, яке базується на так званих Pandora Papers і розповідає про бізнес Зеленського та його оточення у 2012 році. Він почав стверджувати, що тоді багато бізнесменів працювали з офшорами, оскільки це було дозволено.

Окрім того, депутат нагадав, що Порошенко на той момент очолював Міністерство економіки і саме через тотальну корупцію білий бізнес почав шукати захисту в іноземних юрисдикціях.

"У своїх палких промовах про свіжі офшорні розслідування Петро Олексійович має не забувати про Панамалікс п’ятирічної давності, де ми побачили багато цікавої інформації про його офшори. Звісно, зараз наближені до Порошенка експерти та блогери спробують пояснити, що є два різні види офшорів. Перші – хороші, "патріотичні", котрі допомагають гетьманам розбудовувати країну. Другі – погані, "зелені" офшори, за допомогою яких невігласи нібито ховають свої статки", - висміяв звинувачення Порошенка Олександр Корнієнко.

Коротко про розслідування "Офшор 95"

Українські журналісти із "Слідство. Інфо" 3 жовтня оприлюднили розслідування "Офшор 95", в якому розповідається про офшорні рахунки Володимира Зеленського, зокрема про те, що бізнес "Кварталу 95" стоїть на офшорній мережі. Центральною у ній є фірма Maltex Multicapital Corp, зареєстрована на Віргінських островах.

Окрім того, розслідувачі знайшли підтвердження причетності власника "Епіцентру" Олександра Гереги до бізнесу в анексованому Криму.

Також наголошується, що що менеджери компаній олігарха Ігоря Коломойського були причетні до захоплення контрольного пакета кіностудії на березі Чорного моря. А Борис Ложкін після призначення в Адміністрацію Президента Петра Порошенка купив дочці дорогу квартиру в центрі Лондона.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?