Собак-військових Іджи та Торнадо відзначили нагородами КСУ — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Собак-військових Іджи та Торнадо відзначили нагородами КСУ — фото

Генштаб ЗСУ
Собака-військовий

Іджи – малінуа, яка служить у ЗСУ як спеціальна собака з пошуку вибухових речовин та вибухових пристроїв. Торнадо також малінуа, його основна робота – виховувати спецпризначенців ССО.

КСУ нагородив службових собак з Сил підтримки та ССО

2-х чотирилапих військових відзначили нагородами. Вони з Сил підтримки та ССО.

Іджи і Торнадо відзначили важливими нагородами від Кінологічної спілки України. Це собаки-військові.

Іджи – малінуа, яка служить у Збройних Силах України як спеціальна собака з пошуку вибухових речовин та вибухових пристроїв. Разом зі своїм провідником головним сержантом Гаджулою Русланом вони отримали нагороду у номінації «Пошук вибухових речовин».

Іджи 7 років. Вона встигла повоювати в АТО/ООС, допомагала у перевірках в Афганістані та у розмінуванні на Київщині та Херсонщині.

Торнадо також малінуа, який служить в ССО ЗСУ. Пес-спецпризначенець зі своїм провідником отримали нагороду в номінації «Собака спеціального призначення».

Торнадо ще молодий пес. Його основна робота виховувати спецпризначенців. Саме так, Торнадо вчить військових поводженню у психологічно складних умовах на смузі перешкод, а також виживанню та маскуванню слідів від пошукових собак.

Обидві собаки пройшли виняткове дресирування і лише на день відірвались від виконання бойових завдань. Їх провідники пишаються ними.

Кіт Шайба отримав відзнаку за допомогу ЗСУ

Відомого у Мережі кота Шайбу нагородили волонтерською відзнакою за допомогу армії. Знаменитий котик зібрав гроші на автомобілі та багато іншої техніки для фронту.

Власник кота – український військовий Олександр Ляшук – повідомив про відзнаку дя свого улюбленця 15 вересня. Боєць відзначив, що це, можливо, перший випадок в історії, коли кота нагородили такою відзнакою.

Сьогодні Шайбіка нагородили волонтерською відзнакою за ту допомогу, яку він надав нашій бригаді та загалом нашим військовим з інших бригад у тому числі. Можливо, я помиляюся, але, напевно, це перший випадок в історії, коли кіт удостоївся волонтерської відзнаки, та ще 1 на війні, – написав власник пухнастика.

Військовий додав, що пишається своїм Шайбіком, який зміг так допомогти побратимам.

І ми дуже сподіваємося, що ці автівки, і багато чого іншого, що ми змогли передати нашим хлопцям завдяки Шайбіку, зможуть врятувати багато життів і наблизити нас усіх до суспільної перемоги, – зауважив Ляшук.

Військовий також подякував усім, хто підтримував, адже в єдності – наша сила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?