Соцмережа Х тестує платний доступ для нових користувачів
Категорія
Технології
Дата публікації

Соцмережа Х тестує платний доступ для нових користувачів

X
Джерело:  CNN

Нові користувачі повинні будуть внести річну передплату — 1 дол, щоб створювати й коментувати дописи на X.

Маск тестує платний доступ

Платформа Ілона Маска X планує запровадити платний доступ зі всіх нових користувачів у всьому світі. Наразі компанія уже тестує цю систему.

Тестова програма отримала назву «Not a Bot». Нові користувачі у Новій Зеландії та на Філіппінах повинні будуть внести річну передплату — 1 дол, щоб створювати й коментувати дописи на X.

Нововведення торкнеться лише нових акаунтів. Також користувач може купити преміум-підписку X за 3,99 дол на місяць і йому не потрібно буде платити додатковий 1 дол.

Нові користувачі, які відмовилися від преміум-акаунту та річної підписки, не зможуть писати, а лише читати публікації, дивитися відео та підписуватися на інших людей.

Компанія X стверджує, що має на меті «зміцнити наші вже успішні зусилля щодо зменшення кількості спаму, маніпулювання нашою платформою та діяльністю ботів, і врівноважити доступність платформи невеликою сумою комісії».

Експерти, однак, кажуть, що багато кіберзлочинців готові та здатні платити за акаунти на платформі. Теоретично, людина може заплатити за перевірку облікового запису, а потім дозволити комп’ютеру запустити його, таким чином створивши бота.

Як Маск стрімкує знищує власну соцмережу Х

Зазначається, що Маск ввів у соцмережу новий елемент управління, що дозволяє користувачам блокувати коментарі на свої публікації від акаунтів без преміум-підписки.

Тобто безкоштовні акаунти не матимуть змоги брати участь у обговоренні частини постів.

За словами Маска, ця функція буде доступна всім користувачам, навіть тим, в кого не має підписки і повинна допомогти у боротьбі зі спам-ботами, однак ті, хто виступає проти неї, вказують на існування ботів з верифікованими галочками, у той час, як алгоритми соцмережі віддають перевагу відповідям платних акаунтів, що значно зменшує різноманітність думок в дискусіях.

На думку аналітиків західних ЗМІ, це рішення було введено на тлі інформації про плани Маска ввести у соцмережі три рівні преміум-підписки.

Зараз підписка коштує 8 доларів на місяць, а її ще хочуть розділити на базовий, стандартний і плюс-рівні. Рівень буде залежати від кількості показуваної реклами. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?