Шольц закликав ЄС схвалити фінансову допомогу Україні у розмірі 50 млрд євро
Категорія
Світ
Дата публікації

Шольц закликав ЄС схвалити фінансову допомогу Україні у розмірі 50 млрд євро

шольц

Перед початком спеціального саміту ЄС у Брюсселі канцлер Німеччини Олаф Шольц наполягає на досягненні угоди про фінансову допомогу Україні в 50 млрд євро.

Шольц закликав ЄС схвалити фінансову допомогу Україні у розмірі 50 млрд євро

Я переконаний, що сьогодні йдеться про досягнення рішення 27, — заявив він.

При цьому Шольц натякнув на Угорщину, яка досі відмовлялася від цієї допомоги.

Якщо Європа бачить себе як співтовариство, в якому всі один за одного заступаються, а також допомагають один одному, то має бути можливим досягнення спільних рішень, — заявив він.

За словами канцлера, він не вірить в інші конструкції, якщо Угорщина продовжить відмовлятися від своєї згоди.

Допомога Україні

Лідери ЄС у грудні 2023 року погодилися розпочати переговори щодо вступу з Україною, але Угорщина наклала вето на надання Києву допомоги у розмірі 50 млрд євро.

Усі 27 національних лідерів блоку знову зустрінуться у Брюсселі 1 лютого, щоб спробувати домовитися про надання фінансової допомоги Києву.

Раніше Financal Times повідомляла, що ЄС підготував план економічних санкцій проти Будапешта, якщо він не погодиться з наданням підтримки Києву. Мета — завдати шкоди економіці Угорщини та змусити її зняти вето.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?