Солдати РФ уже тренуються швидко тікати з ЗАЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Солдати РФ уже тренуються швидко тікати з ЗАЕС

Солдати РФ уже тренуються швидко тікати з ЗАЕС
Джерело:  online.ua

Російські загарбники, які наразі знаходяться на Запорізькій АЕС в Енергодарі, готуються до можливої евакуації і вже навіть провели тренування зі швидких зборів та втечі зі станції у разі початку контрнаступу Збройних сил України. Про це журналістам розповів очільник Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Петро Котін.

Джерело: "Радіо Свобода"

Армія РФ провела тренування зі швидкої втечі із ЗАЕС

Вони всі готуються до евакуації і навіть проводили там тренування з дуже швидких зборів і з завантаження цього всього майна, яке вони награбували, і виїзду з території станції по першому поклику, по першій команді, коли це буде потрібно, - зазначив глава "Енергоатому".

Згідно з даними Петра Котіна, протягом останніх тижнів на ЗАЕС справді зросла кількість солдатів РФ, а сама станція де-факто перетворилася на опорний пункт, де ворог скупчує багато зброї, вантажівок, обладнання та приватних автівок, які росіяни просто вкрали у мирного населення.

На його переконання, противник не збирається будувати лінію захисту на атомній станції у разі наступу ЗСУ - вони просто почнуть швидко тікати.

Окрім того, наголошується, що в Енергодарі вже триває вивезення людей, які допомагали окупаційній владі "встановлювати порядки" в місті, а також частково – співробітників АЕС та членів їхніх родин.

Що важливо розуміти, армія РФ захопила Запорізьку АЕС ще у березні 2022 року.

Значна частина російської окупаційної адміністрації уже втекла зі Скадовська

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, російські окупанти уже розпочали процес згортання діяльності своїх так званих адміністрацій на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Українські військові повідомляють, що Скадовськ уже покинула значна частина окупаційної влади.

Так, в ніч з 6 на 7 травня, окупанти завантажили в автомобільний транспорт документацію, оргтехніку та інше майно державних установ, а вже на ранок 7 травня, разом із сім’ями, місто залишила значна частина російської окупаційної адміністрації, – повідомляє Генштаб ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?