Солдати РФ захопили Запорізький залізорудний комбінат
Категорія
Україна
Дата публікації

Солдати РФ захопили Запорізький залізорудний комбінат

Солдати РФ захопили Запорізький залізорудний комбінат
Джерело:  online.ua

19 червня стало відомо, що російським загарбникам вдалося взяти під контроль Запорізький залізорудний комбінат. За словами очільника Запорізької ОВА Олександра Старуха, наразі це становить серйозну загрозу для регіону, оскільки може виникнути сильне забруднення довкілля.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Армія РФ захопила Запорізький залізорудний комбінат

Як стверджує Олександр Старух, наразі комбінат не працює, проте за шахтами необхідно стежити, але російські солдати можуть цього не робити.

Якщо не будуть працювати помпові станції та не будуть відкачувати воду, то за тиждень вода з 1 кілометра підніметься на відмітку -30, і це може мати важкі наслідки, – наголосив очільник Запорізької ОВА.

За його словами, річ у тім, що без відкачування відбудеться зараження поверхневих вод та горизонтів залізною рудою. Що важливо розуміти, в результаті можливе також забруднення підземних вод, з яких жителі регіону отримують воду.

Як уже згадувалося раніше, Запорізький залізорудний комбінат – це єдине в нашій країні підприємство, яке видобуває залізну руду з глибини 1 кілометра. За 50 років експлуатації тут видобули понад 172 мільйони тонн залізної руди. Поклади регіону цінні тим, що руда відрізняється своєю високою якістю і мінімумом шкідливих домішок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?