Соромно за свою країну: дипломат РФ у Женеві розкритикував Кремль й оголосив про відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Соромно за свою країну: дипломат РФ у Женеві розкритикував Кремль й оголосив про відставку

Соромно за свою країну: дипломат РФ у Женеві розкритикував Кремль й оголосив про відставку
Джерело:  online.ua

Співробітник російського постійного представництва при ООН у Женеві Борис Бондарєв опублікував заяву, у якій жорстко розкритикував команду очільника Кремля Володимира Путіна та виступив проти війни РФ в Україні. Ба більше, він також оголосив про свою відставку, оскільки йому "соромно за свою країну".

Джерело:  LinkedIn  Бориса Бондарєва

Дипломат РФ Бондарєв розкритикував війну РФ проти України

Ніколи мені не було так соромно за свою країну, як 24 лютого цього року. Агресивна війна, розв'язана Путіним проти України, а по суті проти всього західного світу, є не лише злочином проти українського народу, а й, мабуть, найтяжчим злочином проти народу Росії, всі надії та перспективи якого на процвітаюче вільне суспільство перекреслені жирною літерою Z, - наголосив Борис Бондарєв у своєму зверненні.

На його переконання, Путін розв'язав цю війну лишез однією метою - щоб "залишатися при владі вічно, жити в помпезних позбавлених смаку палацах, плавати на яхтах, які можна порівняти за тоннажем і вартістю з усім російським флотом, користуючись безмежною владою та повною безкарністю".

Російський дипломат також не приховує, що останні 20 років рівень брехні та непрофесіоналізму в роботі МЗС невпинно зростав та уже досяг свого апогею.

Він звернув увагу на те, що російське дипломатичне відомство більше не займається дипломатією, а бреше, розпалюючи війну та ненависть. Окрім того, Бондарєв не забув згадати про очільника МЗС РФ Сергія Лаврова.

За 18 років він пройшов шлях від професіонала, освіченого інтелігента, якого так шанували багато моїх колег, до людини, яка постійно транслює суперечливі заяви і погрожує світові (тобто росії теж) ядерною зброєю! - додав дипломат.

На переконання Бондарєва, у РФ більше немає союзників.

Уривок заяви Бориса Бондарєва (фото - скриншот)

Я просто не можу більше брати участь у цій кривавій, безглуздій і абсолютно марній ганьбі, - підсумував російський дипломат, оголошуючи про свою відставку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?