SpaceX опублікував перші фото екіпажу Inspiration4 у космосі
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX опублікував перші фото екіпажу Inspiration4 у космосі

SpaceX опублікував перші фото екіпажу Inspiration4 у космосі
Джерело:  online.ua

Екіпаж історичної місії Inspiration4 знаходиться у космосі уже понад добу. Представники компанії Ілона Маска SpaceX продемонстрували перші світлини команди й повідомили, що усі члени екіпажу почувають себе чудово.

Джерело: 24 канал

Що потрібно знати про місію Inspiration4 

Члени команди Inspiration4 відправилася у космос 16 вересня о 03:02 за київським часом з майданчика Космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал. За попередніми даними, вони будуть знаходитися у космосі 3 доби та повернуться на Землю 19 вересня.

Джаред Айзекман у космосі (Фото - SpaceX)

Наразі відомо, що екіпаж почуває себе добре та задоволений усіма умовами космічної подорожі.

"Після виходу на орбіту команда пообідала та виконала частину запланованих експериментів. Після цього екіпаж почав підготовку до сну і до цього моменту капсула вже встигла обігнути Землю 5,5 раза. Зараз екіпаж перебуває на орбіті вищій ніж Міжнародна космічна станція та космічний телескоп "Габбл". Її висота становить приблизно 580 кілометрів. Варто зазначити, що не всі астронавти бували так далеко за межами планети, як перший повністю цивільний екіпаж місії Inspiration4", - йдеться в повідомленні.

Кріс Семброскі фотографує Землю (Фото - SpaceX)

Команда SpaceX уже оприлюднила у соціальних мережах фото місії Inspiration4 у космосі.

Як уже згадувалося раніше, екіпаж складається з 4-х осіб:

  • 38-річний Джаред Айзекман, який є засновником і генеральним директором компанії Shift4 Payments, що займається обробкою цифрових платежів;

  • 29-річна Гейлі Арсеної, яка пережила рак кістки і зараз працює помічником лікаря в Дитячій дослідницької лікарні св. Юди;

  • 42-річний ветеран ВПС США Кріс Семброскі;

  • та 51-річна Сіан Проктор, американська дослідниця, геофізик і ліцензований пілот.

Гейлі Арсеної у куполі Crew Dragon (фото - SpaceX)

Не можна також не звернути увагу на те, що члени екіпажу вже встигли поспілкуватися з родинами прямо з космосу та провести відеоконференцію з пацієнтами дитячої лікарні ім. Св. Юди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?