SpaceX використало український Ан-124 для вчасної доставки деталей для запуску Falcon 9
Категорія
Події
Дата публікації

SpaceX використало український Ан-124 для вчасної доставки деталей для запуску Falcon 9

Ан-124
Джерело:  online.ua

Компанія SpaceX мільярдера Ілона Маска використала літак українського виробництва Ан-124 щоб вчасно отримати деталі, необхідні для запуску ракети Falcon 9. 

Що відомо про використання SpaceX українського Ан-124

За інформацією журналіста Сета Міллера, компанії Ілона Маска терміново знадобились деталі для запуску ракети Falcon 9.

SpaceX терміново потрібна пара подовжувачів сопел MVac у Флориді. Компанія зафрахтує літак Ан-124, щоб доставити їх з Лос-Анджелеса, — зазначає журналіст.

За його словами, подовжувачі вакуумних сопел були необхідні для майбутнього запуску Falcon 9 з групами Starlink 6-57 і 6-58, запланованого на 7 та 12 травня.

Кожен подовжувач розміщується і транспортується в спеціальному транспортному контейнері. Перший має розміри приблизно 125x151x138, а другий — приблизно 126x149x138. Блоки з такими розмірами не можуть бути завантажені на вантажні літаки американських авіаперевізників. Тому їх необхідно транспортувати літаком Ан-124-100 ДП "Антонов, — пояснив Міллер.

Чим відомий у світі літак Ан-124

Ан-124 до появи Ан-225 "Мрія", який було знищено під час повномасштабної війни в України, був найбільшим літаком у світі. Наразі він вважається другим у світі за вантажопідйомністю та найбільшим військовим транспортним літаком.

На початку 2018 року вже повідомлялося, що український "Руслан" має доставити важкі деталі ракети для ЅрасеХ.

У грудні 2020 він доставив із французької Тулузи на аеродром NASA у США супутник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?