SpaceX запустила космічний корабель Starship Super Heavy з космодрому в Техасі
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX запустила космічний корабель Starship Super Heavy з космодрому в Техасі

Starship
Джерело:  SpaceX

З космодрому у Техасі відбувся вдалий запуск найбільшого і найпотужнішого космічного корабля Starship Super Heavy приватної компанії SpaceX.

SpaceX з третьої спроби запустила корабель Starship Super Heavy

За допомогою такого корабля Ілон Маск планує відправити людей на Марс.

Перші два запуски — у квітні та листопаді 2023 року — закінчилися вибухами.

Starship — багаторазова 120-метрова двоступенева система, найбільша з коли-небудь створених. Вона складається з 70-метрового надважкого першого ступеня Super Heavy і 50-метрового космічного корабля Starship.

Виходячи з досвіду перших двох польотів, наступна місія, з модернізованим обладнанням і програмним забезпеченням, ймовірно, має всі шанси на успіх.

Серед основних завдань, які SpaceX намагатиметься виконати під час третього польоту, є перевірка роботи першого ступеня з подальшим контрольованим спуском надважкої ракети-носія в Мексиканську затоку та відокремлення Starship від першого ступеня за допомогою “гарячого виведення”. Це означає запалювання двигунів, коли двигуни першого ступеню теж ще працюють.

У майбутньому цю систему хочуть задіяти для доправлення вантажів і людей на низьку навколоземну, сонячно-синхронну та геоперехідну орбіти. Крім того, за допомогою цієї ракети восени 2026 року хочуть доставити людей на місяць у межах місії Artemis III.

Ракета Starship, яка вибухнула в повітрі, серйозно пошкодила стартовий майданчик

При старті найбільша і найпотужніша ракета SpaceX Starship розтрощила стартовий стіл в Техасі. Очікується, що збитки доведеться усувати протягом кількох наступних місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?