Спецпризначенці США можуть зупинити РФ разом з Україною – Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Спецпризначенці США можуть зупинити РФ разом з Україною – Bloomberg

Спецпризначенці США можуть зупинити РФ разом з Україною – Bloomberg
Джерело:  online.ua

Професор Школи передових міжнародних досліджень в Університеті Джона Хопкінса Хал Брендс звернув увагу українців та міжнародної спільноти на те, що в літку 2021 року США завершать виведення своїх військ з Афганістану. За словами експерта, тепер американці отримають змогу скоцнцентруватись на подіях у Африці та, зокрема, зміцнити своїх партнерів, серед яких і Україна.

Джерело: Bloomberg

США зосередяться на боротьбі з РФ та КНР

Хал Брендс нагадав, що під час війни проти тероризму американські сили спецпризначення були виведені на передній план.

"За два десятиліття війна з тероризмом стала центральною для ідентичності сил спецпризначення. З перших днів після терактів 11 вересня 2001 року вони брали активну участь у відстеженні лідерів терористів й знищенні терористичних мереж", - йдеться в матеріалі.

За словами експерта, США перейшли від масштабних антитерористичних операцій до більш "акуратних" стратегій.

Окрім того, наголошується, що бюджет Командування спеціальними операціями зріс втричі з 2001 до 2017 року, особовий склад збільшився з 43 тисяч до 70 тисяч солдатів.

Спецпризначенці будуть змушені переорієнтуватись

Як стверджує Брендс, для спецпризначенців США залишилося дуже багато роботи в Африці та на Близькому Сході. Однак наразі найпріоритетніше завдання для команди Байдена – протистояти іншим великим державам, у більшості випадків йдеться про несилові методи.

"Виступати, як очі та вуха американського уряду в таких місцях, як Африка, де конкуренти поступово посилюють свою присутність; зміцнити партнерів, таких як Україна, які перебувають на передовій геополітичної конкуренції; допомогти країнам Скандинавії або Балтії, де є перспектива тривалого, кривавого повстання, якщо Москва нападе",- згадав експерт про головні задачі для американських спецпризначенців.

За словами професора, для цього силам доведеться дещо переорієнтуватись – в першу чергу, йдеться про вивчення мов та небойові дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?