Спецслужби РФ намагаються влаштувати переворот в Молдові
Категорія
Політика
Дата публікації

Спецслужби РФ намагаються влаштувати переворот в Молдові

Спецслужби РФ намагаються влаштувати переворот в Молдові
Джерело:  online.ua

За інформацією видання  The Washington Post, російські спецслужби намагаються усунути від влади в Молдові діючий прозахідний уряд, шантажуючі владу зупинкою поставок газу напередодні зими. 

Джерело: The Washington Post

Кремль намагається влаштувати переворот в Молдові 

У матеріалі видання зазначається, що минулого місяця в Молдові проходили масштабні протести біля президентського палацу Молдови і закликами до президента Маї Санду піти у відставку.

Зазначається, що за таким протестом стоїть лідер опозиційної партії в еміграції в Ізраїлі Ілан Шор.

При цьому Шора схвалювали окремі російські посадовці.

Документи та інтерв’ю свідчать, що ФСБ вивела десятки мільйонів доларів з деяких найбільших державних компаній Росії, щоб розвивати мережу молдавських політиків і переорієнтувати країну на Москву.

Окрім того, Міністерство фінансів США 16 жовтня наклало санкції на численні російські або молдовські організації та осіб, включаючи Шора, заявивши, що він координував дії з представниками інших олігархів для створення політичних заворушень у Молдові і отримав підтримку Росії, а також працював у червні з московськими організаціями, щоб підірвати прагнення Молдови приєднатися до ЄС.

Зазначимо, що Росія робить ставку на газ у спробах повернути Молдову під свій контроль, окільки країна майже на 100% залежить від російського газу.

Наразі  Молдова затвердила заходи економії електроенергії під час кризи. Громадян попросили не користуватись ліфтами у певні години, понизити температуру у приміщеннях і скоротити освітлення в будинках.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?