Спікер Ради назвав дату обрання першого віцеспікера
Категорія
Політика
Дата публікації

Спікер Ради назвав дату обрання першого віцеспікера

Спікер Ради назвав дату обрання першого віцеспікера
Джерело:  online.ua

Спікер парламенту Руслан Стефанчук під час останньої розмови з журналістами заявив, що першого заступника голови Ради обиратимуть 19 жовтня.

Джерело: Брифінг Голови Верховної Ради

Варто нагадати, що останнє засідання, на якому депутати намагалися обрати віце-спікера, яке відбулося 8 жовтня, пройшло безрезультатно.

«Ми зупинили роботу в п'ятницю. У вівторок ми відразу почнемо продовження (розгляду) цього питання: воно займе близько години-півтори і після цього ми зможемо отримати першого віце-спікера», - заявив Стефанчук.

Поки що основними кандидатами на пост першого віце-спікера залишаються представники від "Слуги народу" і "Європейської солідарності". Йдеться про Олександра Корнієнка і Софію Федину відповідно.

Нагадаємо, після того, як за відставку попереднього спікера Дмитра Разумкова проголосували 284 нардепа, на його пост був обраний Руслан Стефанчук, відповідне рішення підтримав 261 депутат.

Разумкова його однопартійці звинуватили в тому, що він не підтримував президентської позиції з багатьох питань, хоча 2019 року балотувався до Ради саме як "слуга народу".

Іншими кандидатами крім Стефанчука були нардепи Яна Зінкевич, Олексій Гончаренко (від фракції "Європейська солідарність"), нардеп Ярослав Железняк (від фракції "Голос"), а також позафракційний нардеп Гео Лерос, якого вилучили зі "Слуги народу".

Що відомо про кандидатів на пост першого віце-спікера

Олександр Корнієнко народився в Києві 12 травня 1984 року. Є випускником Київського політехнічного інституту, отримав ступінь магістра хімічної технології та інженерії. Проходив навчання в Вісбаденській академії психотерапії (Німеччина) і в Українському інституті позитивної психотерапії, де отримав кваліфікацію базового консультанта з позитивної психотерапії. Активний учасник студентського протестного руху під час Помаранчевої революції. Включений в список українських фізичних осіб, проти яких російським урядом введено санкції.

Софія Федина народилася у Львові 18 лютого 1984 року. Закінчила Львівський національний університет імені Івана Франка, факультет міжнародних відносин. Українська співачка і телеведуча, політик, громадський діяч. Кандидат політичних наук. З березня 2014 волонтер АТО / ООС. Володіє англійською, польською, російською, німецькою, японською, французькою мовами. Наукові інтереси: дослідження світу, врегулювання міжнародних конфліктів, механізми встановлення і підтримання миру.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?