У "Слузі народу" пригрозили нардепам фракції за голос проти відставки Разумкова
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Слузі народу" пригрозили нардепам фракції за голос проти відставки Разумкова

У "Слузі народу" пригрозили нардепам фракції за голос проти відставки Разумкова
Джерело:  online.ua

Лідер парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія виступив з доріканням на адресу народних депутатів осередку, які своїми голосами не підтримали рішення про відставку спікера Дмитра Разумкова.

Джерело: УНІАН

За словами політика, з цими окремими нардепами відбудеться “спілкування”.

“Буде спілкування з кожним депутатом окремо. Окрема доля у кожного”, - резюмував голова фракції.

Відставка спікера Разумкова

Відповідне голосування відбулося у четвер, 7 жовтня. В цілому підтримали відсторонення Разумкова від посади голови парламенту 284 народних депутати.

Здебільшого це - представники президентської фракції “Слуга народу”, з якої голос “за” віддали 215 посадовців.

Також підтримали рішення у групі “Довіра” 18 голосами, у групі “Партія “За майбутнє” 19 голосами, у фракції “Батьківщина” 20 голосами, у фракції “Голос” 6 голосами.

Водночас надійшло 6 позитивні голоси від позафракційних депутатів.

Сам Разумков перед тим виступив з трибуни українського парламенту, а окремі нардепи висловили йому свої претензії. Преш за все вони торкалися того, що спікер не підтримував президентської позиції з багатьох питань, хоча 2019 року балотувався до Ради саме як "слуга народу".

Після голосування за відставку президентська фракція виступила з ініціативою про розгляд питання щодо нового голови парламенту. "Слуги народу" запропонували призначити на посаду чинного заступника Разумкова — Руслана Стефанчука. Першим заступників водночас має стати Олександр Корнієнко, що очолює наразі пропрезидентську партію.

Утім, у цей самий день кандидатури не було проголосовано, а засідання - офіційно завершили. Передбачається, що Стефанчука призначать на чолі з парламентом вже у п’ятницю, 8 жовтня.

Йому пророкували заміну Разумкова на відповідній посаді ще з того моменту, коли з’явилася інформація про конфлікт колишнього спікера з Банковою та “слугами народу”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?