Співзасновник Ethereum розкритикував рішення Сальвадору щодо біткоїна
Категорія
Технології
Дата публікації

Співзасновник Ethereum розкритикував рішення Сальвадору щодо біткоїна

Співзасновник Ethereum розкритикував рішення Сальвадору щодо біткоїна
Джерело:  online.ua

Один із співзасновників криптовалюти Ethereum Віталік Бутерін розніс вщент рішення влади Сальвадору, яка прийняла біткоїн як офіційний платіжний засіб в країні.

Джерело: The Block

Бутерін жорстко розкритикував рішення Сальвадору щодо біткоїна

Бутерін не приховує, що вважає хибним рішення лідера Сальвадору Наїба Букеле змушувати підприємців використовувати біткоїн.

Як уже згадувалося раніше, 7 вересня у Сальвадорі ухвалили "Закон про біткоїн", відповідно до якого головна цифрова монета стала офіційним платіжним засобом на рівні з американським доларом. Що важливо розуміти, громадяни центральноамериканської країни не зобов'язані переходи на біткоїн, однак усі компанії, які мають необхідні технології, повинні використовувати цифрову валюту.

"Встановлення обов'язку для бізнесу приймати певну криптовалюту суперечить ідеалам свободи, які повинні бути надважливими для криптопростору", – поділився свою думкою з цього приводу Віталік Бутерін.

Як стверджує експерт, план просування біткоїна мільйонам людей практично без будь-якого попереднього навчання є "необдуманим" й може закінчитися просто шахрайством та зломами невинних людей.

"Ганьба всім (добре, я назву головних винних: ганьба біткойн-максималістам), які без будь-якої критики вихваляють його (президента Наїба Букеле, – ред.)", - підсумував співзасновник проєкту Ethereum.

Що цікаво, один із підписників криптомільярдера зразу ж запитав в останнього, чи критикував би він прихильників Ethereum, якби Сальвадор обрав цю криптовалюту для своїх цілей.

Віталік Бутерін звернув увагу на те, що дуже багато разів критикував користувачів Ethereum та нагадав усім, що "обов'язковість певної криптовалюти" суперечить ідеї свободи криптопростору.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?