Справа Гандзюк. Суд виніс вирок вбивцям Мангеру і Левіну
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа Гандзюк. Суд виніс вирок вбивцям Мангеру і Левіну

Справа Гандзюк. Суд виніс вирок вбивцям Мангеру і Левіну
Джерело:  online.ua

26 червня офіційно стало відомо, що Дніпровський суд Києва оголосив вирок у справі вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. Обвинувачений замовник нападу Владислав Мангер та організатор Олексій Левін (Москаленко) отримали по 10 років ув′язнення.

Джерело: трансляція судового засідання,  ЮК "Міллер"

Суд виніс вирок організаторам вбивства Катерини Гандзюк

Адвокати у справі херсонської активістки Катерини Гандзюк звернули увагу на те, що це максимальна міра покарання, можлива в межах статті, за якою судили обвинувачених.

Суд визнав, що саме Владислав Мангер та Олексій Левін замовили та організували напад на Катерину. Усі наведені нами аргументи, докази і обгрунтування довели: це був спланований напад на активістку — щоб її залякати. В результаті нанесені травми спричинили смерть, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що обвинувачені зобов'язані будуть сплатити 15 млн грн за завдану моральну шкоду батькам та чоловіку Гандзюк.

Також вказано, що суд повністю задовольнив умови цивільного позову потерпілих і зобов‘язує обвинувачених сплатити солідарно цю суму.

Варто також зазначити, що у захисту є 30 днів, щоб оскаржити вирок. Після — він набере законної сили.

Хто замовив Катю Гандзюк?

Як уже згадувалося раніше 31 липня 2018 року на активістку Катерину Гандзюку скоїли напад невідомі.

 За 4 місяці вона померла в лікарні. Спершу поліція кваліфікувала злочин як хуліганство, а потім назвала умисним вбивством.

Відсутність результатів розслідування дали початок всеукраїнській акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» — дописи, графіті та банери цього змісту з’явилися на сторінках соцмереж, стінах будинків і трибунах стадіонів України.

Суд над обвинуваченими Владиславом Мангером та Олексієм Левіним тривав більше трьох років. Вони заперечували свою вину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?