Вбивство Гандзюк. Іноземні дипломати звернулися з нагальною вимогою до влади
Категорія
Україна
Дата публікації

Вбивство Гандзюк. Іноземні дипломати звернулися з нагальною вимогою до влади

Вбивство Гандзюк. Іноземні дипломати звернулися з нагальною вимогою до влади
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 4 листопада минає три роки з дня смерті активістки з Херсонщини Катерини Гандзюк. Вона померла у лікарні після того, як трьома місяцями раніше її облили сірчаною кислотою. Представники кількох дипломатичних відомств закликати українську владу притягнути до відповідальності винних у вбивстві. Відповідні вимоги виголосили в Представництві ЄС та Посольстві Великої Британії в Україні.

Джерело: Twitter  Посла  Великої Британії та  Представництва  ЄС

Зі свого боку, покарати винних у смерті Гандзюк, яка в основному займалася розслідуванням корупційних схем місцевих чиновників, закликала і посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

3 роки тому антикорупційна активістка Катерина #Гандзюк померла після нападу кислотою. Мої думки з її родиною. Я захоплююся відвагою Каті та інших українських активісток. Ми закликаємо притягнути винних до відповідальності без зайвих зволікань. pic.twitter.com/KM698QLmMI

— Melinda Simmons (@MelSimmonsFCDO) November 4, 202

Нагадаємо, активістка Катерина Гандзюк, яка водночас була чиновницею Херсонської міської ради, померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

Наразі у справі Гандзюк суд виніс вирок п’ятьом особам: безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну і його співучасникам – Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському і Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років позбавлення волі. Суд також повідомив про підозру у причетності до скоєння злочину главі місцевої облради Владиславу Мангеру.

Хто замовив Катю Гандзюк?

Нагадаємо, активістка загинула внаслідок нападу, що стався 31 липня 2018 року. Відсутність результатів розслідування дали початок всеукраїнській акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» — дописи, графіті та банери цього змісту з'явилися на сторінках соцмереж, стінах будинків і трибунах стадіонів України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?