Справа Коломойського. Суд залишив олігарха в СІЗО без скасування застави
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа Коломойського. Суд залишив олігарха в СІЗО без скасування застави

Ігор Коломойський
Джерело:  Суспільне

Київський апеляційний суд залишив бізнесмена Ігоря Коломойського в СІЗО, не задовольнивши скаргу його адвокатів на скасування застави у 3,9 млрд грн. 

Суд залишив Коломойського під вартою

На засіданні прокурори зазначили, що у разі помʼякшення судом запобіжного заходу, Коломойський може переховуватися від слідства в Ізраїли чи на Кіпрі, оскільки має паспорти цих країн.

Окрім ізраїльського громадянства, бізнесмен також має закордонний паспорт.

Суддя заявила, що українське громадянство Коломойського було припинене 17 липня 2022 року, у відповідь на це підозрюваний сказав, що міграційна служба не повідомила йому про це.

Також він визнав, що має паспорти Ізраїлю та Кіпру. Через це його судять як іноземця.

Адвокати Коломойського сказали, що він не має наміру переховуватися від слідства, впливати на свідків чи перешкоджати слідству.

Крім цього, за словами адвокатів, бізнесмен не має коштів для внесення встановленої застави.

Адвокати просили скасувати рішення суду першої інстанції про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою з правом на заставу у 509 млн гривень до тримання під вартою із майже 3,9 млрд гривень застави.

Колегія суду відмовила адвокатам Коломойського та залишила рішення суду першої інстанції.

У чому підозрюють Коломойського

7 вересня Коломойському оголосили про підозру в заволодінні 9,2 мільярда гривень Приватбанку.

До цього він отримав підозру в шахрайстві. У СБУ повідомили, що бізнесмен протягом 2013-2020 років легалізував понад пів мільярда грн шляхом їх виводу за кордон, використовуючи при цьому інфраструктуру підконтрольних банківських установ.

15 вересня Шевченківський районний суд переобрав йому запобіжний захід. Бізнесмен отримав нову підозру за трьома статтями: шахрайство, відмивання грошей та заволодіння коштами "ПриватБанку".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?