Справа МН17: РФ пояснила, чому відмовила у допиті підозрюваних
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа МН17: РФ пояснила, чому відмовила у допиті підозрюваних

Справа МН17: РФ пояснила, чому відмовила у допиті підозрюваних
Джерело:  online.ua

6 вересня офіційно стало відомо, що російська сторона відмовила у допиті як свідків двох обвинувачених у справі про збиття Боїнга МН17 Ігоря Гіркіна і Сергія Дубинського.

Джерело: "Укрінформ"

РФ відмовила у допиті підозрюваних у справі МН17

За словами головуючого суддя Фредеріка Стейнгауса, жоден із чотирьох обвинувачених на слухання не з’явився. Він також звернув увагу на те, що суд також вивчить додаткові матеріали, надані слідчим суддею, зокрема допити свідків, висновки експертів щодо раніше представлених аудіозаписів.

"Суддя оголосив, що російська влада відмовила у допиті трьох обвинувачених - колишнього офіцера ФСБ, так званого колишнього міністра оборони "ДНР" Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) та генерала, а на час збиття літака полковника ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глави "ГРУ ДНР" Сергія Дубинського", - йдеться в повідомленні.

Також українська сторона повідомила, що їй не відоме місце перебування ще одного обвинуваченого, громадянина України Леоніда Харченка, який воював на боці "ДНР". Ці троє повинні були дати свідчення щодо підполковника ГРУ Олега Пулатова. Він - єдиний, хто призначив захисну групу, решту судять заочно. Через свого адвоката Пулатов заперечував свою причетність.

За словами головуючого судді, всі обвинувачені досі мають право виступити у суді.

Що цікаво, російська влада аргументувала відмову тим, що Кримінально-процесуальний кодекс РФ забороняє обвинуваченому у кримінальній справі виступати свідком у тій самій справі.

Як уже згадувалося раніше, у Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи.

Рішення у справі про збитий над Донбасом рейс MH17 "Малайзійських авіаліній" планують винести у другій половині 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?