Справа МН17: у Нідерландах озвучили нові звинувачення Кремлю
Категорія
Україна
Дата публікації

Справа МН17: у Нідерландах озвучили нові звинувачення Кремлю

Справа МН17: у Нідерландах озвучили нові звинувачення Кремлю
Джерело:  online.ua

Сьогодні в Нідерландах продовжилися слухання у справі МН17. Родичів загиблих під час збиття літака над Донбасом представляв голова спеціально створеного Фонду жертв катастрофи (Stichting Vliegramp). Він озвучив загальний настрій родин, які воліють дізнатися імена як виконавців злочину, так і тих, хто віддав відповідний наказ.

Джерело: УНН

“Ми хочемо знати, що сталося, чому це сталося і хто несе відповідальність. Від людини, що натиснула кнопку пуску, до самої верхівки. Можливо, до Кремля”, — заявив в судовому комплексі “Схіпхол” голова Фонду Піт Плуг. Через катастрофу він втратив свого брата, невістку і племінника.

Він констатував, що під час попередніх слухань сторона обвинувачення надала доволі розгорнуті дані як про війну на Донбасі, так і про технічні моменти, зокрема, дані про ракетний комплекс “Бук”, який застосували під час збиття Boeing777 рейсу MH17 від Malaysia Airlines. Також достатньо часу присвятили обговоренню того, як саме російська техніка потрапила на територію України. Але є ще низка моментів, які слідство має більш грунтовно пояснити, вважає представник родичів загиблих.

“Для мене дуже важливо, щоб ви винесли вердикт, встановивши, яка ракетна система використовувалася, звідки вона взялася, що зробила Російська Федерація, надавши систему „Бук“, і що робила Російська Федерація в Східній Україні”, — підкреслив він.

Паралелі між катастрофою MH17 та минулорічним збиттям Boeing 737 в Ірані

Чоловік переконаний, що світ має знати про причини безглуздої смерті 298 осіб і яку роль зіграла Росія в катастрофі MH17. Голова фонду зазначив, що, хоча сьогодні перед судом постали чотири людини, роль Російської Федерації, принаймні, не менш важлива.

Він провів паралелі між катастрофою у небі над Донбасом та минулорічним збиттям Boeing 737 в Ірані. Тоді літак, що належав українським авіалініям, зазнав авіакатастрофи, під час якої загинули 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. тобто всі, хто перебував на борту. Згодом президент Ірану Хасан Рухані визнав, що літак було випадково збито ракетами, випущеними Корпусом вартових Ісламської революції, останні є військовою гілкою виконавчої влади країни.

“Зрештою, минулого року в Ірані ми всі бачили, як легко повторюються подібні події. Якщо уряд де-небудь проявляє таку безпечність у використанні смертоносної зброї, вона не повинна залишатися безкарною”, — вважає глава Фонду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?