Справу Гладковського щодо Укроборонпрому передали в суд — НАБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Справу Гладковського щодо Укроборонпрому передали в суд — НАБУ

Справу Гладковського щодо Укроборонпрому передали в суд — НАБУ
Джерело:  online.ua

Прокурорська команда САП у понеділок, 26 квітня, спрямувала до суду документи справи проти Ігоря Гладковського, якого наразі офіційно звинуватили в участі у злочинній схемі з розкрадання в “Укроборонпромі”.

Джерело: НАБУ

У заяві говориться про одержання фігурантом справи 950 тисяч гривень за вплив на гендиректора держкомпанії “Укрспецекспорт”.

“Йдеться про одного з восьми ймовірних учасників корупційної схеми з постачання товарів невідомого походження підприємствам ДК “Укроборонпром” із використанням ТОВ ”Оптимумспецдеталь” та інших суб’єктів господарювання. Дії особи кваліфіковані за ч.2 ст.369-2 КК України (“Зловживання впливом”)”, - зауважили детективи.

Згідно з оприлюдненими подробицями, “Оптимумспецдеталь” завдяки згаданому фігуранту з 2015 до 2017 отримувало преференції для узгодження контрактів з підрозділами “Укроборонпрому”.

“За це особа мала вигоду, яка, за домовленостями, повинна була становити 50% від загальної суми незаконно отриманого прибутку учасників схеми. У такий спосіб лише за одним договором обвинувачений отримав 950 тис. грн. неправомірної вигоди. Однак, на переконання слідства, це — не єдиний випадок протиправної діяльності. Решта фактів досліджується”, - додали в НАБУ.

Відповідне розслідування триває вже з листопада 2019 року, цьому передувало визначення агентством підслідність у справі. Підозру Гладковському оголосили 21 грудня 2020 року.

У той місяць підозрюваному відкрили для ознайомлення матеріали слідства - перед тим, як спрямувати їх до суду. Від 15 квітня 2021 року суд обмежив цей процес, щоб фігурант не зміг затягувати досудове розслідування.

“26 квітня на черговий виклик детективів НАБУ підозрюваний таки з’явився до САП, де йому було вручено копію обвинувального акта та реєстру матеріалів досудового розслідування. Загалом слідство встановило вісім учасників корупційної схеми, реалізованої за участі ТОВ “Оптимумспецдеталь”. Із них дві особи засуджено, четверо — на лаві підсудних. Ще двоє залишаються підозрюваними”, - резюмувало НАБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?