Справу про напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку" направили до суду
Категорія
Україна
Дата публікації

Справу про напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку" направили до суду

Справу про напад на журналістів "Схем" в "Укрексімбанку" направили до суду
Джерело:  online.ua

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, яким інкримінують перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми".

Джерело: пресслужба Офісу генпрокурора.

"Скеровано до суду обвинувальний акт cтосовно чотирьох осіб, підозрюваних у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми "Схеми", – йдеться у повідомленні.

Згідно з результатами розслідування, 4 жовтня 2021 року журналісти програми "Схеми" здійснювали запис інтерв'ю з головою правління одного із банків у приміщенні установи. Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати у журналістів камери, знищити відеозаписи інтерв'ю та заборонити подальшу зйомку, зазначили у відомстві.

Ексголові правління та прессекретарю інкримінують незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користувався у зв'язку із своєю професійною діяльністю, та вплив на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов'язків.

Іншим співробітникам банку – керівнику Департаменту банківської безпеки та начальнику управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку інкримінують перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.

Слідство у даній справі проводили працівники Голосіївського управлінням поліції ГУ Нацполіції в місті Києві.

 Банк надав кредит завбільшки з 60 мільйонів доларів компанії, пов'язаній з "ДНР"

Раніше репортери «Схем» опублікували власне розслідування щодо «Укрексімбанку», який перебуває у державній власності, його представник нещодавно напав на знімальну групу.

Журналістам вдалося з’ясувати, що банк надав кредит завбільшки з 60 мільйонів доларів компанії бізнесмена, що працює на окупованій території Донецька, угруповання «ДНР» діяло за підтримки Росії та сплачувало податки країні-окупанту. Важливо розуміти, що в якості гарантії повернення цих коштів банк придбав об’єкт, вартість і надійність якого під питанням, оскільки він багато років бореться в кількох юрисдикціях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?