США, Британія та союзники завдали ударів по базах хуситів у Ємені — відео
Категорія
Події
Дата публікації

США, Британія та союзники завдали ударів по базах хуситів у Ємені — відео

Джо Байден
авіація США

Американський лідер Джо Байден офіційно підтвердив атаку США та Британії на хуситів у Ємені. Також вказано, що операція відбувалася за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади і Нідерландів. 

Авіаудари по хуситах у Ємені: що відбувається

Уночі 12 січня американські та британські війська, а також їхні союзники почали завдавати авіаудари по цілях, пов'язаних з хуситами в Ємені.

Під вогонь потрапили понад десяток об'єктів, що використовуються підтримуваними Іраном хуситами в Ємені, в рамках масованого удару у відповідь з використанням ракет "Томагавк", що запускаються з військових кораблів і винищувачів.

Що важливо розуміти, бомбардування хуситів з боку США, Британії, а також їхніх союзників стало реакцією на те, що 9 січня хусити здійснили свою найбільшу атаку, безпосередньо спрямовану проти американських кораблів.

Джо Байден прокоментував удари по хуситах у Ємені

Сьогодні за моєю вказівкою збройні сили США разом з Великою Британією і за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади і Нідерландів успішно завдали ударів по низці об'єктів в Ємені, які використовувалися бойовиками-хуситами для загрози свободі судноплавства на одному з найбільш важливих водних шляхів світу.

За словами американського лідера, ці удари є прямою відповіддю на безпрецедентні напади хуситів на міжнародні морські судна в Червоному морі.

Очільник Білого дому звертає увагу на те, що ці напади поставили під загрозу американський персонал, цивільних моряків, а також партнерів США.

Окрім того, наголошується, що понад 50 країн постраждали від 27 нападів на міжнародне комерційне судноплавство. Екіпажі з понад 20 країн зазнали погроз або були захоплені в заручники під час актів піратства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?