США можуть перекрити доступ Rаiffeisen до своєї фінсистеми через зв’язки з РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

США можуть перекрити доступ Rаiffeisen до своєї фінсистеми через зв’язки з РФ

Raiffeisen Bank
Джерело:  Reuters

Міністерство фінансів США письмово попередило австрійський Raiffeisen Bank International, що може обмежити доступ до американської фінансової системи через справи банку з РФ.

Що відомо про попередження США Raiffeisen Bank

Як зазначає видання, на початку травня заступник міністра фінансів Уоллі Адейемо надіслав RBI листа, у якому висловив стурбованість угодою на суму 1,5 млрд дол з російським підсанкційним олігархом Олегом Дерипаскою. Банк згодом її розірвав.

Однак стурбованість Мінфіну щодо бізнесу Raiffeisen в росії залишається. Нове попередження є одним з найсерйозніших для Raiffeisen Bank International, а йому передували місяці тиску з боку Вашингтона.Представник банку розповідав, що RBI «суттєво скоротив» діяльність у росії.

Сполучені Штати можуть перекрити доступ банку до долара, а це може призвести до кризи будь-якого банку.

Звʼязки Raiffeisen Bank з Росією

У березні 2023 року австрійська банківська група Raiffeisen Bank International заявила, що буде займатися можливим продажем або відокремленням свого російського бізнесу. Там зобовʼязалися зменшити активність у Росії.

Raiffeisen Bank International у 2023 році сплатив до бюджету РФ 464 млн євро податку. Прибутки RBI у росії зросли понад утричі — до 1,8 млрд євро в період з 2021 по 2023 рік, що становить половину загального прибутку австрійської групи.

Раніше австрійська влада закликала Raiffeisen Bank International (RBI) відмовитися від угоди, пов'язаної з Олегом Дерипаскою, побоюючись негативної реакції з боку Сполучених Штатів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?