США не мають підтверджень відправки військ КНДР до РФ — Пентагон
Категорія
Україна
Дата публікації

США не мають підтверджень відправки військ КНДР до РФ — Пентагон

Пентагон
Джерело:  Укрінформ

Міністерство оборони США не бачать підтверджень того, що Північна Корея відправила свої інженерні війська на підтримку збройної агресії Росії проти України.

Головні тези:

  • Інститут вивчення війни припускає можливість інженерної підтримки від Північної Кореї армії РФ в агресії проти України.
  • Міжнародна організація Conflict Armament Research виявила уламки ракет КНДР на українській території, що свідчить про можливу участь Північної Кореї у російській агресії проти України.
  • Росія і Північна Корея порушили ембарго на експорт зброї з КНДР переправивши понад 11 тис контейнерів із боєприпасами.

Пентагон не помітив ознак відправки військових з Північної Кореї до Росії

Про це заявила в понеділок під час пресбрифінгу заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

У мене немає нічого з цього приводу,- зауважила представниця оборонного відомства у відповідь на запитання, чи бачать у Пентагоні ознаки того, що Північна Корея відправила свої війська в Росію для підтримки її війни в Україні.

Водночас Сінгх наголосила, що в США усвідомлюють позицію режиму в Пхеньяні, який підтримує військову агресію Кремля та надає Росії різну військову підтримку.

У Інституті вивчення війни (ISW) у цьому зв’язку зазначили, що поки не бачать повідомлень, які б свідчили про це. Однак військові аналітики припускають, що пряма інженерна підтримка з боку КНДР могла б сприяти російським зусиллям з розширення військової інфраструктури та оборонних укріплень на окупованій території України.

Міжнародна організація Conflict Armament Research виявила в Україні уламки ракет КНДР

Керівник дослідницької організації, яка займається відстеженням зброї, використаної для атак в Україні з 2018 року, заявив Раді Безпеки ООН, що "неспростовно" встановлено, що знайдені в Україні залишки балістичних ракет походять з Північної Кореї.

Сполучені Штати та їхні західні союзники вступили у конфлікт з Росією та Північною Кореєю на зустрічі, заявивши, що обидві країни порушили ембарго ООН на експорт зброї з Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Росія відкинула "безпідставні звинувачення", а КНДР відкинула зустріч як "надзвичайно нахабний акт" для обговорення "чиєїсь нібито передачі зброї".

Джона Лефф, виконавчий директор Conflict Armament Research, надав раді детальний аналіз залишків ракети, яка вдарила по Харкову 2 січня.

За його словами, організація задокументувала ракетний двигун ракети, її хвостову частину та майже 300 компонентів, виготовлених 26 компаніями з восьми країн і територій, і визначила, що ця ракета була або KN-23, або KN-24, виготовленою в 2023 році в КНДР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?