США ввели санкції проти причетних до обходу стелі ціни на російську нафту
Категорія
Політика
Дата публікації

США ввели санкції проти причетних до обходу стелі ціни на російську нафту

Прапор США
Джерело:  online.ua

США запровадили санкції проти низки суден та компаній, причетних до обходу введеної західними партнерами стелі ціни на російську нафту. 

Що відомо про нові санкції США проти порушників стелі ціни на нафту з РФ

У Мінфіні США зазначили, що санкції було введено проти двох організацій та двох суден.

Сьогодні Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запроваджує санкції щодо двох організацій та ідентифікує як заблоковане майно два судна, що користувалися послугами постачальників послуг коаліції та перевозили російську сиру нафту за ціною, що перевищує узгоджену межу цін, - йдеться у повідомленні відомства.

Наголошується, що це підкреслює прагнення Мінфіну США та міжнародних партнерів до відповідального скорочення нафтових прибутків російського уряду та обмеження російської військової машини.

Заступник міністра фінансів США Воллі Адеймо повідомив, що сьогоднішні дії демонструють нашу постійну прихильність скороченню ресурсів Росії для її війни проти України та забезпеченню дотримання цінового ліміту.

До санкційного списку потрапили:

  • "СКФ Примор'я" - танкер;

  • Lumber Marine SA - компанія з ОАЕ;

  • YasaGolden Bosphorus - танкер;

  • Ice Pearl Navigation Corp - компанія з Туреччини.

Зазначається, що "СКФ Примор'я" перевозив сиру нафту "Новий порт" за ціною, вищою за 75 доларів за барель, з порту в Російській Федерації після набрання чинності обмеження цін на нафту.

А після набуття чинності обмеження цін на нафту YasaGolden Bosphorus перевозила сиру нафту за ціною, вищою за 80 доларів за барель.

Унаслідок сьогоднішніх дій усе майно та інтереси у власності вищевказаних осіб, які перебувають у Сполучених Штатах або у володінні, чи під контролем громадян США, буде заблоковано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?