США заявили про понад 10 атак на власні бази на Близькому Сході
Категорія
Світ
Дата публікації

США заявили про понад 10 атак на власні бази на Близькому Сході

Міноборони США
Військові США на Близькому Сході

Військові бази США на території Іраку та Сирії були атаковані більше 10 разів після розв'язання палестинськими терористами ХАМАС з сектора Газа нового раунду ескалації проти Ізраїля. 

Що відомо про атаки бойовиків на військові бази США в Іраку та Сирії

За інформацією заступника речника Пентагону, бригадного генерала Патріка Райдера, тільки у період з 17 по 24 жовтня американські військові бази зазнали атак ракетами та БпЛА.

Зауважимо, що кількість ударів збільшилась саме в той час, коли почалось загострення ситуації в Ізраїлі.

Що відомо про посилення військової присутності США на Близькому Сході

Ескадрилья винищувачів F-16 американських ВПС прибула на Близький Схід для посилення військової присутності в регіоні ізраїльсько-палестинського конфлікту.

Експедиційна ескадрилья винищувачів F-16 прибула в зону Центрального командування з метою посилення присутності США для стримування подальшої агресії, - йдеться у повідомленні Центрального командування армії США.

Адміністрація президента США відправила до Ізраїлю тризіркового генерала морської піхоти та ще кількох офіцерів для допомоги керівництву ізраїльської армії під час операції в секторі Гази.

За словами ізраїльського високопосадовця, серед офіцерів, які допомагають Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), є генерал-лейтенант Джеймс Глінн – він раніше очолював сили спеціальних операцій морської піхоти і брав участь в операціях проти ІДІЛ в Іраку.

Американські представники не керують операціями ЦАХАЛ, а надають йому військові консультації щодо дій у секторі Гази, насамперед – очікуваного наземного вторгнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?