США закликають G7 ввести санкції проти російського паладію і титану
Категорія
Економіка
Дата публікації

США закликають G7 ввести санкції проти російського паладію і титану

Прапори країн G7
Джерело:  Bloomberg

США надіслали звернення країнам-членам G7 із пропозицією розглянути введення санкцій проти паладію і титану російського виробництва. 

Головні тези:

  • США закликають G7 ввести санкції проти паладію та титану російського виробництва для ослаблення економіки Росії.
  • Паладій та титан є важливими металами у різних галузях, але Європа сильно залежить від їх поставок з Росії.
  • Західні країни розглядають введення санкцій на ці метали, проте вагаються через можливі наслідки для глобальних ринків.
  • Ціни на паладій вже підскочили через спекуляції стосовно можливих обмежень у поставках з РФ.
  • Політика санкцій щодо російських металів залишається предметом гострої дискусії серед західних партнерів.

Що відомо про ймовірність введення санкцій проти російського паладію і титану

За інформацією журналістів видання із посиланням на співрозмовника, близького до питання, представники Білого дому обговорювали запровадження цих санкцій у рамках зустрічі заступників міністрів фінансів країн G7 22 жовтня у Вашингтоні.

Фінансові високопосадовці з усього світу приїхали до Вашингтона на щорічні збори Міжнародного валютного фонду і Світового банку. 

Зокрема, співрозмовник зазначив, що США виступили з ініціативою щодо обговорення подальших санкцій проти Росії для ослаблення економіки країни-агресорки.

США закликають партнерів з G7 ввести санкції проти російського паладію та титану
Прапори країн G7

Зокрема, паладій є дуже вартісним металом, який незамінний у виробництві комп'ютерних чіпів і каталізаторів для автомобілів, титан у той же час, використовується в авіабудівництві і виробництві медичних імплантатів.

Однак країни ЄС значною мірою залежать від поставок цих металів з Росії і не мають власної розвиненої інфраструктури для самостійного видобутку.

Що відомо про політику західних партнерів щодо санкцій на російські метали

США вже внесли російський титан до чорного списку, але ці метали є ключовими компонентами і західні уряди остерігаються припиняти поставки з РФ, побоюючись потрясінь на світових ринках і руйнування ланцюжків поставок.

Західні країни вже давно не можуть визначитися зі своїм підходом до санкцій щодо металів проти Росії. У грудні ціна на паладій зросла на 12% на спекуляціях, що цей метал може стати наступним у черзі на обмеження після того, як Британія запровадила санкції на купівлю деяких російських металів. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?