США затримали партію зброї з Ірану для єменських хуситів
Категорія
Світ
Дата публікації

США затримали партію зброї з Ірану для єменських хуситів

Зброя
Джерело:  Bloomberg

Американські військові перехопили компоненти балістичних ракет середньої дальності, вибухівку і пускові установки протитанкових керованих ракет, призначених Іраном для підтримки хуситів.

Іран поставляє зброю єменським хуситам

Берегова охорона США перехопила партію зброї з Ірану, яка прямувала до повстанців-хуситів в Ємені.

Про це повідомляє Bloomberg.

Центральне командування США заявило, що коли його сили висадилися на борт судна, вони виявили понад 200 упаковок з різноманітним летальним обладнанням, включаючи компоненти балістичних ракет середньої дальності, вибухівку і пускові установки протитанкових керованих ракет, призначених для підтримки хуситів.

Генерал Майкл Ерік Курілла заявив, що це ще один приклад зловмисної діяльності Ірану в регіоні.

Продовження постачання сучасних звичайних озброєнь хуситам є прямим порушенням міжнародного права і продовжує підривати безпеку міжнародного судноплавства і вільний потік торгівлі.

Операція США через атаки хуситів на кораблі у Червоному морі

З листопада минулого року у Червоному морі продовжуються атаки єменських хуситів на торгові судна, які мають зв'язок із Ізраїлем. У січні терористичне угруповання завдало найбільшого удару. Військові США та Британії відбили атаку у Червоному морі.

На початку січня США та Британія завдали потужних ударів по цілям, пов'язаним з хуситами в Ємені. Це стало відповіддю на постійні атаки хуситів на цивільні судна у Червоному морі.

28 січня повідомлялося, що в Червоному морі безпілотник хусітів атакував британський військовий корабель, а вже наступного дня єменські хусіти повідомили, що вони нібито атакували американський есмінець. Однак у Пентагоні спростували заяву бойовиків.

Перед цим 6 лютого повідомлялося, що британське вантажне судно зазнало нападу хуситів у Червоному морі.

Вже 7 лютого з території Ємену хусити запустили 6 протикорабельних балістичних ракет у напрямку двох комерційних суден в південній частині Червоного моря та Аденської затоки. Вони не завдали шкоди для суден, а одна з ракет була перехоплена та збита військовими США.

Через два дні американські військові завдали серії ударів по крилатих ракетах та надводних безпілотниках хуситів у Ємені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?