США дадуть відповідь на будь-яке застосування Росією ядерної зброї — Білий дім
Категорія
Світ
Дата публікації

США дадуть відповідь на будь-яке застосування Росією ядерної зброї — Білий дім

США дадуть відповідь на будь-яке застосування Росією ядерної зброї — Білий дім
Джерело:  online.ua

Радник з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що відповідь США не залежатиме від того, який вид ядерної зброї може застосувати Росія у війні з Україною.

Джерело: CNN

США відреагують на будь-яке застосування ядерної зброї

Журналіст запитав Саллівана, чи будуть США ставитися до так званого «тактичного» використання ядерної зброї — наприклад, ураженню невеликої цілі або вибуху в Чорному морі — якось інакше, ніж до широкомасштабних атак.

Використання ядерної зброї на полі бою в Україні — це використання ядерної зброї на полі бою в Україні, і ми не будемо "нарізати салямі" (дріб'язковими, - ред.). Думка про те, що у застосуванні ядерної зброї можуть бути якісь то відмінності є небезпечною, - сказав він.

Він додав, що США зобов’язані, працюючи з союзниками по НАТО і партнерами та іншими відповідальними країнами в усьому світі, включаючи такі, як Китай та Індія, надіслати дуже чітке і рішуче повідомлення Росії, що вони не повинні розглядати використання ядерної зброї в цьому конфлікті .

Нагадаємо, що 12 жовтня президент США Джо Байден заявив, що не вірить у застосування Путіним ядерної зброї, проте Пентагон розробив план у разі такого сценарію.

Це обговорювалося, але я не вдаватимуся в подробиці. З мого боку було б безвідповідально говорити про те, що ми робитимемо або не робитимемо, - сказав він.

Байден додав, що навіть погрози ядерною зброєю з вуст Путіна мають ефект дестабілізації.

Все, що я хотів сказати, це те, що це може призвести до просто жахливого результату. І не тому, що хтось має намір перетворити це на світову війну або щось таке, а просто після того, як ви застосуєте ядерну зброю, помилки, які можна зробити, прорахунки, хто знає, що станеться, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?