США дозволили JPMorgan обслуговування платежів з російського аграрного експорту
Категорія
Економіка
Дата публікації

США дозволили JPMorgan обслуговування платежів з російського аграрного експорту

США дозволили JPMorgan обслуговування платежів з російського аграрного експорту
Джерело:  online.ua

JPMorgan Chase & Co отримала дозвіл на обробку платежів для Россільгоспбанку від США, однак це тимчасовий захід і не замінить повторного підключення банку до міжнародної платіжної системи SWIFT.

Джерело: Reuters

США дозволили JPMorgan обслуговування платежів з аграрного експорту РФ

Доступ до міжнародної платіжної системи SWIFT є однією з ключових вимог Росії у переговорах про майбутню угоду щодо чорноморського зерна. Москва також неодноразово заявляла, що укладання угоди залежить від усунення з боку Заходу перешкод, пов'язаних із експортом російського зерна та добрив.

Російське джерело на умовах анонімності повідомило, що операції було дозволено Управлінням з контролю за іноземними активами США.

Угоди складні, - сказало джерело.

За словами джерела, доступ JPMorgan був запропонований як альтернатива повторному підключенню Россельхозбанка до SWIFT, але може бути припинено в будь-який час.

Це не може замінити SWIFT, – сказав він.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у вівторок заявив на брифінгу в ООН, що один банк "любовно погодився профінансувати одну операцію", але це неприйнятне довгострокове рішення. Банк лаврів не назвав.

Відключення Росії від SWIFT зупинить ракетні удари по Україні

Я думаю, що гарно було би усунути прогалини в санкціях, пов’язаних із припиненням доступу до системи SWIFT. Або ж, можливо, треба зробити це таким чином, щоби переконати наших союзників дати москві два-чотири тижні, щоби вона припинила атаки на українську інфраструктуру, перш ніж ухвалити рішення про усунення цих прогалин, — наголосив директор Євразійського центру.

Джон Гербст додав, що відключення російської банківської системи було б «колосальним» обмеженням і важелем тиску на Москву, здатним змінити поведінку владної верхівки.

Зараз санкції SWIFT залишаються недостатньо ефективними, тому що досі існує кілька російських банків, які мають доступ до системи SWIFT. Якщо цей доступ закрити, це стане величезним кроком, — вважає Гербст.

Він також зауважив, що іншим інструментом впливу на РФ стало би додаткове заморожування її фінансових активів за кордоном.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?