США дозволили компанії Neuralink Ілона Маска тестувати мозкові чипи на людях
Категорія
Технології
Дата публікації

США дозволили компанії Neuralink Ілона Маска тестувати мозкові чипи на людях

США дозволили компанії Neuralink Ілона Маска тестувати мозкові чипи на людях
Джерело:  online.ua

Компанія Ілона Маска Neuralink, яка розробляє мозкові чіпи повідомила про отримання дозволу на проведення перших тестів на людях від Управління з контролю за продуктами й ліками США.

Джерело: BBC

Neuralink зможе тестувати мозкові чипи на людях

Neuralink заявляє, що хоче допомогти відновити зір і мобільність людей, підключивши їхній мозок до комп’ютерів.

Зазначається, що найближчим часом немає планів розпочинати набір учасників. Попередні амбіції Маска розпочати випробування не закінчувалися успіхом.

Попередній запит Neuralink на дозіл тестування на людях був відхилений через міркування безпеки.

Що відомо про чипи Neuralink 

Neuralink сподівається використовувати свої мікрочіпи для лікування таких захворювань, як параліч і сліпота, а також допомогти деяким людям з обмеженими можливостями використовувати комп’ютери та мобільні технології.

Чипи вже були протестовані на мавпах та призначаються для інтерпретації сигналів, що виробляються в мозку, і передачі інформації на пристрої через Bluetooth.

Neuralink назвав дозвіл тестування на людях «важливим першим кроком, який одного разу дозволить нашій технології допомогти багатьом людям».

Фірма пообіцяла «незабаром» отримати більше інформації про плани зареєструвати учасників випробування.

Веб-сайт компанії обіцяє, що «безпека, доступність і надійність» є пріоритетними в процесі розробки.

Раніше експерти попереджали, що мозкові імплантати Neuralink вимагатимуть ретельного тестування, щоб подолати технічні та етичні проблеми, якщо вони хочуть стати широко доступними.

Маск заснував компанію у 2016 році. Neuralink планувала почати вживляти чипи в мозок людям ще у 2020 році. Пізніше компанія пообіцяла розпочати роботу у 2022 році.

У грудні 2022 року компанію почали розлідувати через підозри у знущанні над тваринами під час роботи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?