США екстрено звернулися до авіаперевізників через ситуацію в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

США екстрено звернулися до авіаперевізників через ситуацію в Україні

США екстрено звернулися до авіаперевізників через ситуацію в Україні
Джерело:  online.ua

Влада США закликала авіаперевізників проявляти особливу обережність під час виконання польотів над частинами Московського району польотної інформації і РПІ Ростова-на-Дону в Росії і в межах 100 морських миль від українських РПІ Дніпра, Сімферополя і Києва.

Джерело:  Державіаслужба України

Чому США просять авіаперевізників бути обережними під час польотів над Україною і РФ

Варто звернути увагу на те, що це рішення було ухвалене через геополітичне напруження пов'язане із стрімким нарощуванням збройних сил РФ біля кордонів нашої країни і на території тимчасово окупованого Криму.

Також опублікуване окреме повідомлення NOTAM А0013/21, яке рекомендує зареєстрованим у США авіакомпаніям і повітряним суднам дотримуватися також обережності при плануванні польотів у РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополя (UKFV) і РПІ Києва (UKBV).

"Днями в офіційній заяві міністрів закордонних справ G7 було зазначено, що широкомасштабні переміщення російських військ уздовж кордонів України без попереднього повідомлення представляють загрозливу і дестабілізуючу активність. Вони закликали Росію припинити провокації і негайно знизити ескалацію напруженості у відповідності зі своїми міжнародними зобов'язаннями", - сказано в заяві.

Окрім того, зазначається, що в рамках прямого діалогу з авіаційною владою США Державіаслужбою України пропонується встановити безпосередню взаємодію між відповідними підрозділами з авіаційної безпеки щодо обміну інформацією та координації дій щодо реагування на загрози від зони конфлікту на сході країни.

"Українська сторона також готова надавати повну інформацію про стан аеронавігаційного обслуговування та безпеки польотів в Україні для скоординованих дій у майбутньому", - заявив офіційний Київ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?