США готові виключити РФ з країн з ринковою економікою
Категорія
Світ
Дата публікації

США готові виключити РФ з країн з ринковою економікою

США готові виключити РФ з країн з ринковою економікою
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатах допустили ухвалення нового рішення щодо Росії, яке пов’язане з економічною ситуацією країни-агресора - державу можуть виключити з переліку тих, які мають ринкову економіку.

Джерело: Міністерство торгівлі США

За офіційними даними, наразі у відомстві триває спеціальна перевірка, яка за підсумками покаже - чи можна РФ назвати відповідною країною станом на 2021 рік.

Причиною для перевірки стало звернення американських компаній, які надали докази щодо несправедливих цін на імпорт нітрату амонію російського виробництва. Передбачається, що сторони мають надати письмові коментарі з цього приводу до 30 серпня.

“За підсумками детального економічного аналізу, міністерство оцінювало Росію як країну з ринковою економікою з 2002 року”, - уточнили у відомстві.

Також пояснюється, що згадані американські компанії наголосили, імпорт окремих ресурсів з РФ передбачає продаж їх у США за ціною нижче справедливої. Вони прямо заявили, що такий порядок завдає матеріальної шкоди галузі в цілому на території Сполучених Штатів.

Статус країни з ринковою економікою передбачає відсутність певних обмежень, пов’язаних із зовнішньою торгівлею. Серед таких особливостей - складніший процес введення антидемпінгових мит.

Відповідний статус визначається точними критеріями, які ввели в американське законодавство ще 1930 року, вони чинні досі.

Відносини США та Росії

Американо-російські відносини загострилися ще 2014 року, коли кремлівський агресор почав вторгнення в Україну. З того часу Москва знаходиться під санкційним тиском США - вперше від радянських часів.

Нова холодна війна спричиняє різноманітні конфронтації на різних напрямках - дипломатичному, торговельному, політичному.

Нещодавно також президент Джо Байден оголосив про проведення наприкінці 2021 року віртуального саміту демократичних країн, учасником якого РФ передбачувано з очевидних причин не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?