США і Британія терміново направили військових в Афганістан
Категорія
Світ
Дата публікації

США і Британія терміново направили військових в Афганістан

США і Британія терміново направили військових в Афганістан
Джерело:  online.ua

Британський уряд офіційно повідомив, що надсилає війська в Афганістан для надання підтримки британським громадянам, які виїжджають з країни на тлі погіршення ситуації з безпекою. Ідентичне рішення також ухвалила влада США.

Джерело:  Politico

США і Британія екстрено відправляють військових в Афганістан

Згідно з останніми даними, понад 600 додаткових співробітників будуть направлені на допомогу, тоді як кількість співробітників посольства Британії в Кабулі скоротилася до основної команди.

"Я дозволив розміщення додаткового військового персоналу для підтримки дипломатичної присутності в Кабулі, надання допомоги британським громадянам виїхати з країни та підтримки переселення колишніх афганських співробітників, які ризикували своїм життям, працюючи разом з нами", - прокоментував своє рішення очільник Міністерства оборони Британії Бен Уоллес.

Варто звернути увагу на те, що додаткова військова підтримка, яку оголосили ще 12 серпня, надійде до Кабула протягом найближчих днів. В Британії називають її "короткостроковим" розгортанням.

Державний департамент США нещодавно також повідомив, що Пентагон відправляє персонал до аеропорту в Кабулі для допомоги в евакуації цивільних з посольства Штатів.

Згідно з останніми даними, влада США хоче залучити понад 4 тисяч військових, а також перекинути в Кувейт резервну групу піхоти з метою гарантування безпечного вивезення американських дипломатів з Афганістану.

"На першому етапі три батальйони піхоти, які наразі знаходяться у підпорядкуванні Центрального командування США. Їх перекинуть у Міжнародний аеропорт Кабула імені Хаміда Карзая протягом наступних 24-48 годин", - виступив із заявою представник Міноборони Джон Кірбі.

Як уже згадувалося раніше, офіційний Брюссель вже закликав рух "Талібан" негайно зупинити наступ і попереджає про ізоляцію і невизнання в разі захоплення влади в Афганістані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?