Таліби заявили про взяття Кандагару — другого за розміром міста Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

Таліби заявили про взяття Кандагару — другого за розміром міста Афганістану

Таліби заявили про взяття Кандагару — другого за розміром міста Афганістану
Джерело:  online.ua

Представники терористичного угруповання “Талібан”, які ведуть наступ на урядові сили в Афганістані, оголосили про взяття під контроль Кандагару - другого за розмірами міста у країні.

Джерело: BBC

За оприлюдненими даними, напередодні у середу, 11 серпня, було захоплене місто Газні. Воно знаходиться на головній автомагістралі Кабул-Кандагар, яка поєднує між собою афганську столицю та опорні пункти на півдні.

Наразі офіційні джерела ще не підтвердили такий розвиток подій, однак соціальними мережами вже ширяться відеоролики, які демонструють нібито талібів на вулицях міста.

Водночас із цим угруповання веде наступ в іншому великому місті Гераті, якій тривалий час живе в осадному стані.

Станом на середину серпня підтверджено контроль “Талібану” над 11 столицями провінцій із загальних 34.

Війна в Афганістані

Приводом для блискавичного наступу талібів, які беруть під контроль район за районом і місто за містом, стало виведення військових сил Сполучених Штатів з країни, де вони вели місію разом із союзниками упродовж багатьох років.

Згідно зі звітом американської розвідки, становище уряду Афганістану наразі є катастрофічним. Передбачалося, що офіційна влада протримається ще принаймні місяці, однак не більше.

Упродовж останнього місяця близько тисячі мирних афганців стали жертвами бойових дій. Наразі тисячі людей з різних провінцій йдуть до столичного Кабулу з надією на мінімальну безпеку.

Напередодні експерти Пентагону оновили свої оцінки щодо ситуації в Афганістані. Вони попереджають, що Кабул може впасти під натиском талібів вже у найближчі 30-90 днів.

“Все рухається в поганому напрямку. США слід в щонайближчий час готуватися до евакуації американських дипломатів і іншого персоналу з афганської столиці”, - резюмували інформовані анонімні джерела.

На рівні Організації Об’єднаних Націй пролунав заклик про припинення вогню в Афганістані - це пов’язано з повідомленнями про масові грабунки, страти посадовців, знищення різноманітних будівель і людські жертви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?