США можуть передати Україні штурмовики Warthog
Категорія
Україна
Дата публікації

США можуть передати Україні штурмовики Warthog

США можуть передати Україні штурмовики Warthog
Джерело:  online.ua

Представники командування Військово-повітряних сил США обговорюють можливість навчання українських пілотів керуванням штурмовиків Warthog із подальшою передачею їх Україні.

Джерело: The New York Times

Україна може отримати від США штурмовики Warthog

За словами журналістів видання, у командуванні ВПС США бачать сенс у такому рішенні.

Наразі ЗСУ потребують більшу кількість авіації для знищення танків та артилерії кремлівської окупаційної армії.

Водночас американські ВПС роками хотіли позбутися А-10 Warthog.

Це вивільнило б гроші на технічне обслуговування нових літаків, які можна було б використовувати для різних цілей, і було б більш ефективно в разі можливого конфлікту з Китаєм, - йдеться у матеріалі видання.

А-10 використовувався в Іраку та Афганістані для підтримки військ в бою. Пілоти ВПС повільно керували штурмовиком над місцевістю, а потім відкривали вогонь по винищувачах повстанців.

За словами начальника штабу ВПС США, генерала Чарльза Брауна, українським військовим доведеться відмовитись від використання радянських винищувачів, оскільки запасні частини до них стають недоступними.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак наголосив, що для перемоги над кремлівською окупаційною армією ЗСУ потребують більшу кількість зброї.

Важливо, щоб вся допомога, про яку ми просимо, надходила вчасно. Бо війну потрібно зупинити до зими, інакше потім вона буде більш важкою, - зазначає голова ОП.

Керівник ОП також вважає, що перемога України забезпечить безпеку інших держав, країн НАТО.

Бо якщо ми не вистоїмо, то вже американським солдатам доведеться воювати проти РФ за свободу інших, наприклад, країн Балтії, - наголосив Єрмак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?