У парламенті Німеччини вимагають прямих поставок зброї в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

У парламенті Німеччини вимагають прямих поставок зброї в Україну

У парламенті Німеччини вимагають прямих поставок зброї в Україну
Джерело:  online.ua

Очільниця комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман закликала німецький уряд налогодити прямі поставки озброєнь Україні на тлі продовження кремлівської агресії.

Джерело:  Rheinische Post

У Бундестазі вимагають прямих поставок озброєння Україні

Зокрема, Циммерман вимагає застосувати практику кругового обміну озброєнням з іншими країнами.

Ідея кругового обміну має сенс. Але все виходить не так, як ми собі уявляли. Потім ми повинні також мати мужність визнати, що це не працює так, як ми собі уявляли, і, якщо необхідно, ми повинні замість цього здійснювати поставки безпосередньо в Україну, - зазначила політик.

Кільцевий обмін означає, що східноєвропейські союзники постачають Україні зброю радянського зразка, а натомість отримують зброю від Німеччини. Зброєю радянського виробництва українським солдатам легше керувати, ніж західним, яке для них в новинку.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

У той же час голова МЗС Німеччини Анналена Бербок зазначила, що система ППО "IRIS-T", яку мають передати Україні, знаходиться в Німеччині ще на стадії виробництва.

Бербок наголосила, що система буде готова до відправки в Україну наприкінці літа.

Наша проблема, як і у багатьох європейських держав, полягає у тому, що у запасах є не все, що потрібно Україні. Тому ми відправимо в Україну, наприклад, IRIS-T - одну з найсучасніших систем протиповітряної оборони, яка нині знаходиться лише на стадії виробництві та, сподіваюся, буде готова наприкінці літа. І так, ми завжди перевіряємо, що ще можна зробити, аби підтримати Україну ще більше, - зазначила міністр.

За її словами, постачання зброї Україні та допомога загалом - не перегони за місцем у рейтингу.

Йдеться про спільну підтримку України з боку усієї міжнародної спільноти, країн-членів НАТО. І саме тому ми поєднуємо нашу підтримку з підтримкою, яку надають інші, тому що в деяких категоріях у нас не все є в запасі. Наприклад, разом із Нідерландами ми поставляємо гаубиці. Частково ми намагаємося отримати боєприпаси в інших країнах, бо ми не маємо потрібних, - пояснила Бербок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?