США направили винищувачі в Перській затоці у бік Ірану через загрози Саудівській Аравії
Категорія
Світ
Дата публікації

США направили винищувачі в Перській затоці у бік Ірану через загрози Саудівській Аравії

США направили винищувачі в Перській затоці у бік Ірану через загрози Саудівській Аравії
Джерело:  online.ua

Через загрозу Саудівській Аравії з Ірану, Центральне командування збройних сил США надіслало військові літаки, що базувалися в регіоні Перської затоки, у бік Ірану.

Джерело: The Washington Post

США надіслали літаки в бік Ірану

США має зобов’язання допомагати захищати своїх стратегічних партнерів на Близькому Сході — особливо проти Ірану.

Коли нещодавні звіти розвідки попереджали про неминучі атаки іранських балістичних ракет і безпілотників по цілях у Саудівській Аравії, Центральне командування США запустило військові літаки, що базувалися в регіоні Перської затоки, у бік Ірану в рамках загального підвищеного стану готовності сил США та Саудівської Аравії, - повідомляє видання.

Зліт літаків, який був здійснений як демонстрація сили і про який раніше не повідомлялося, був останньою ілюстрацією сили та важливості партнерства.

Центральне Командування Збройних сил США віддане нашому давньому стратегічному військовому партнерству з Саудівською Аравією. Ми не будемо обговорювати оперативні деталі, — сказав речник командування Джо Буччіо.

США мають значні повітряні засоби в регіоні, включаючи винищувачі F-22 у Саудівській Аравії, хоча місце, звідки вони були підняті, невідоме, пише видання.

Зараз у Саудівській Аравії перебуває близько 2500 військовослужбовців США, багато з них залучені до високотехнологічної розвідувальної роботи та навчання. Сполучені Штати є постачальником майже трьох чвертей усіх систем озброєнь, які використовуються саудівськими військовими, включаючи постійно необхідні запчастини, ремонт і модернізацію.

Байден заборонив закупівлю королівством наступальної американської зброї незабаром після вступу на посаду.

З того часу Саудівська Аравія закупила дві великі ракети класу «повітря-повітря» та заміну ракет для батарей ППО Patriot.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?