США обговорюють призначення спецпредставника на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

США обговорюють призначення спецпредставника на Донбасі

США обговорюють призначення спецпредставника на Донбасі
Джерело:  online.ua

Очільник Офісу президента України Андрій Єрмак, коментуючи підтримку офіційного Києва з боку команди американського лідера Джо Байдена, офіційно заявив, що вже активно обговорюється призначення спеціального представника щодо врегулювання та припинення війни на Донбасі.

Джерело: Liga.net

США можуть призначити свого спецпредставника на Донбасі 

"Якщо говорити про конкретні кроки, то сьогодні активно обговорюється призначення спеціального представника США щодо врегулювання та припинення війни на Донбасі. Дуже важливо, щоб така людина з'явилася. Також обговорюється зближення нашої позиції і більш тісне співробітництво у військово-оборонній сфері. І плюс підтримка Сполученими Штатами отримання ПДЧ Україною", - заявив Андрій Єрмак.

Журналісти поцікавилися у глави ОП, як швидко може відбутися призначення спецпредставника, Єрмак відповів, що "тісні контакти на рівні держсекретаря і адміністрації свідчать про те, що таке рішення може бути прийнято достатньо швидко".

Не можна також не згадати про те, що Комітет Сенату США підтримав законопроєкт із "Безпекового партнерства з Україною", який передбачає збільшення військової підтримки України.

Окрім того, Державний департамент Сполучених Штатів заявив про продовження підтримки України у сфері безпеки й оборони, включно з летальними оборонними системами.

Коротко про загострення на Донбасі і стягуванні військ РФ до кордонів України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?