США перекидають в Європу десятки носіїв ядерних бомб F-35 — The Telegraph
Категорія
Світ
Дата публікації

США перекидають в Європу десятки носіїв ядерних бомб F-35 — The Telegraph

США перекидають в Європу десятки носіїв ядерних бомб F-35 — The Telegraph
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських журналістів, США перекидають до Британії пів сотні своїх нових винищувачів, які здатні нести ядерну зброю. Йдеться про дві ескадрильї F-35, які скоро прибудуть у британський Саффолк.

Джерело:  The Telegraph

США перекидають в Європу носії ядерних бомб F-35: що відбувається

Як вдалося дізнатися редакції видання, згадані реактивні літаки використовуються для проведення тактичних ядерних бомбардувань.

Окрім того, наголошується, що вони здатні виконувати місії повітря-повітря та збирати розвідувальні дані.

До слова, в офіційних документах були згадки про те, що ядерна зброя США може повернутися на територію Великої Британії.

Конгрес США отримав бюджетний запит військово-повітряних сил на 50 мільйонів доларів (39,6 мільйона фунтів стерлінгів) для будівництва «гуртожитку для поручителів» на американській авіабазі. Термін «гарантія» використовується у військовій мові США для позначення ядерної зброї.

Згідно з даними аналітиків, в гуртожитку може розміститися більша кількість військовослужбовців, якщо ядерна зброя буде розгорнута з метою підтримки 6000 представників персоналу, які зараз працюють на базі.

F-35 будуть базуватися там. Вони розгорнулися і переїдуть наприкінці цього року, якщо не десь у 2024, - заявили журналістам їхні інсайдери в оборонному відомстві.

За словами військових джерел, вони вважають справді "важливим" кроком перехід із залучення 54 F-35, які замінять F-15, що зараз знаходяться на авіабазі.

Як у США реагують на ядерні погрози Кремля

Нещодавно сенатор США від Республіканської партії Ліндсі Грем відреагував на нову скандальну заяву експрезидента РФ Дмитра Медведєва.

Поплічник Путіна знову погрожував завдати ядерного удару по Україні.

Моїм російським друзям, які говорять про використання ядерної зброї в Україні: Ви повинні розуміти, що це був би напад на саме НАТО, враховуючи близькість України до території НАТО, – попередив американський сенатор, - заявив він.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?