США планують надати Україні системи Vampire для боротьби з дронами у 2023 році
Категорія
Україна
Дата публікації

США планують надати Україні системи Vampire для боротьби з дронами у 2023 році

США планують надати Україні системи Vampire для боротьби з дронами у 2023 році
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати мають намір надіслати Україні систему боротьби з безпілотниками Vampire до середини 2023 року. Про це повідомив речник Пентагону.

Джерело: Defence News

Україна отримає систему Vampire

Пентагон ще 24 серпня оголосив, що надішле систему Vampire, ракетну установку з лазерним наведенням, яку можна швидко встановити в кузов цивільної вантажівки.

Але незважаючи на використання Росією безпілотних літальних апаратів-камікадзе іранського виробництва для націлювання на українські електростанції та іншу ключову інфраструктуру, Пентагон ще не схвалив контракт на поставку системи.

Протиповітряна оборона залишається пріоритетом, ми збираємося продовжувати зосереджуватися на цьому та працювати якомога швидше. Що стосується Vampires, ми очікуємо, що контракт буде укладено протягом наступних кількох місяців, і зараз ми очікуємо, що поставка відбудеться в середині 2023 року, - сказав прес-секретар Пентагону генерал Пет Райдер.

Vampire виготовляється компанією L3Harris та використовує боєприпаси з лазерним наведенням для ураження наземних або повітряних цілей, включаючи системи безпілотної авіації.

За словами представника компанії, L3Harris розраховує доставити Vampire протягом 9-місячного вікна, яке вимагає Пентагон, після укладення контракту.

Останніми днями адміністрація Байдена заявила, що іранські війська безпосередньо присутні в Криму, де підтримують атаки російських безпілотників на інфраструктуру України.

Протягом жовтня Росія використовувала комбінацію ударів ракетами та боєприпасами, щоб позбавити Україну електроенергії. Наразі пошкоджено 40% української енергетичної інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?