США почали наймасштабнші військово-морські навчання за останні 40 років
Категорія
Світ
Дата публікації

США почали наймасштабнші військово-морські навчання за останні 40 років

США почали наймасштабнші військово-морські навчання за останні 40 років
Джерело:  online.ua

США почали військово-морські навчання Large Scale Exercise 2021 - їх анонсували як найбільші з часів "холодної війни". У навчаннях візьмуть участь 36 кораблів, в тому числі авіаносці і підводні човни, а також 25 тисяч військових. В офіційній газеті Міноборони США уточнили, що ці навчання є сигналом для Росії і Китаю про те, що Штати здатні відбивати агресію одночасно на декількох фронтах.

Джерело: сайт ВМС США

Навчання Large Scale Exercise 2021 триватимуть майже два тижні - до 16 серпня. Їх проводять в 17 часових поясах за участю команди корпусу морської піхоти і експедиційних сил морської піхоти, які відпрацюють маневри і синхронізуються в тактичних та стратегічних діях.

Американські військові підкреслюють, що ці великомасштабні навчання повинні послужити для супротивників попередженням про те, що США здатні одночасно реагувати на виклики в Чорному морі, східній частині Середземного моря, а також в Південно-Китайському і Східно-Китайському морях.

"LSE 2021 - це перші великомасштабні морські та десантні навчання, проведені після навчань НАТО Ocean Venture в 1981 році під час холодної війни. Ці навчання одночасно продемонструють рішучість НАТО і змоделюють нові морські можливості США", - йдеться в заяві ВМС США.

У військовому американському відомстві підкреслили, що вчення Large Scale Exercise 2021 засновані на проведенні бойових завдань флоту і сценаріях, які дозволять оцінити і уточнити сучасні концепції ведення війни, включаючи розподілені морські операції, розширені експедиційні базові операції та прибережні операції в спірній середовищі.

"LSE - це більше, ніж просто навчання. Воно використовує об'єднану бойову міць кількох військово-морських сил для спільного використання датчиків, зброї і платформ у всіх областях в спірних середовищах по всьому світу. Ми повинні підвищувати готовність до військово-морській війні, щоб бути готовими до бою вже сьогодні - ставки не можуть бути вище ", - пояснив адмірал Самуель Папар, командувач Тихоокеанським флотом США.

Реакція Росії на нові навчання США

У Міноборони РФ не приховують стурбованості через військово-морські навчання США. У команді російського президента Володимира Путіна за традицією почали стверджувати, що ці навчання спрямовані проти Росії. У Москві вже попередили, що збільшення військової активності США і НАТО "підвищує ризик виникнення небезпечних інцидентів".

"У ході подібних навчань завжди є небезпека виникнення інцидентів. У разі наближення американців до російських військових об'єктах наші літаки будуть підніматися в повітря, кораблі ВМФ РФ також будуть реагувати відповідним чином. Все це створює небезпечну ситуацію", - кажуть російські військові.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?