У Путіна прямо назвали червоною лінією ПДЧ в НАТО для України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна прямо назвали червоною лінією ПДЧ в НАТО для України

У Путіна прямо назвали червоною лінією ПДЧ в НАТО для України
Джерело:  online.ua

В російському уряді прямо назвали план дій для членства в НАТО для України нібито “червоною лінією”, перетин якої вони ніколи не допустять.

Джерело: Reuters

За словами речника президента Дмитра Пєскова, офіційна Москва занепокоєна через ймовірність надання українській стороні ПДЧ у майбутньому.

З таким твердженням він виступив буквально наступного дня після переговорів Володимира Путіна і Джо Байдена у швейцарській Женеві. Він в цілому позитивно оцінив саміт за участі російської та американської верхівки.

“Це те, за чим ми дуже уважно стежимо, і це дійсно червона лінія для нас - в тому, що стосується перспективи вступу України в НАТО... Звичайно, це викликає у нас стурбованість”, - пояснив Пєсков.

Він додав, що президенти Байден і Путін на особистій зустрічі значну частку часу приділили питанню про контроль над озброєнням. Сторони узгодили вже найближчим часом організувати окремий цілеспрямований переговорний процес з цього приводу.

Переговори Байдена і Путіна

Зустріч відбулася напередодні 16 червня. Переговорний процес частково тривав у закритому режиму. Загальна довготривалість зустрічі сягнула близько 4 годин, а обидва президенти за підсумками переговорів провели конференції з представниками медіа.

Напередодні зустрічі у Кремлі підтвердили, що планують обговорити євроатлантичну інтеграцію України. Російська сторона звернула увагу на заяву Байдена про те, що Київ може у майбутньому отримати ПДЧ, коли виповнить усі необхідні для цього вимоги.

Москва звернула увагу на те, що раніше подібних заяв з боку США не лунало жодного разу.

“Путін завжди чіткий щодо червоних ліній для РФ, тим більше в такій нелегкій розмові, який належить сьогодні. Що стосується України, ми чули, що гіпотетично президент Байден допустив можливість вступу України в НАТО, це новий елемент, раніше таких заяв не робилося, звичайно, в Москві ми звернули на нього увагу в повному обсязі, я не сумніваюся, що при необхідності президент чітко позначить нашу позицію”, - підкреслив Пєсков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?