США почали постачати Україні артилерійські боєзапаси з власних складів в Ізраїлі – NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

США почали постачати Україні артилерійські боєзапаси з власних складів в Ізраїлі – NYT

США почали постачати Україні артилерійські боєзапаси з власних складів в Ізраїлі – NYT
Джерело:  online.ua

Зі слів одного з високопосадовців США журналістам The New York Times, Вашингтон поставляє певну кількість артилерійських снарядів Україні з власних складів в Ізраїлі та Південній Кореї.

Джерело: The New York Times

Що відомо про поставки боєприпасів Україні від США  

Зазначається, що українські військові щомісяця використовують близько 90 тис артилерійських снарядів.

Зокрема, це вдвічі вище за показник виробництва цих снарядів в країнах ЄС та США.

Вашингтон звернувся до Ізраїлю з проханням передати Україні снаряди з американських складів, поки промисловість США наростить їхнє виробництво.

Ізраїльські офіційні особи висловили стурбованість такою пропозицією Пентагону, але все ж погодилися надати Києву близько 300 тисяч 155-мм снарядів - почасти тому, що боєприпаси були американською власністю.

При цьому уряд Ізраїлю відмовляється змінювати політику, згідно з якою країна не постачає Україні летальну зброю

Запас американської військової техніки та боєприпасів в Ізраїлі бере свій початок під час арабо-ізраїльської війни 1973 року, коли Сполучені Штати перекинули зброю для поповнення запасів ізраїльських сил.

Після війни США створили склади в Ізраїлі, щоб на них можна було покластися, якщо вони знову потраплять у кризу. Стратегічний меморандум, підписаний між двома країнами в 1980-х роках, проклав шлях до "завчасного розміщення" арсеналів Пентагону в Ізраїлі.

Минулого року Пентагон також звернувся до Південної Кореї з проханням передати Україні боєприпаси з американських запасів.

За словами високопоставленого американського чиновника, південнокорейці були більш відкриті, ніж ізраїльтяни, співпрацювати зі Сполученими Штатами у використанні запасів.
Але вони також виступали проти доставки снарядів безпосередньо в Україну, хоча і з різних причин, сказав чиновник.
Уряд Південної Кореї не хотів, щоб артснаряди з маркуванням R.O.K. (Республіка Корея) з'явилися в Україні в порушення південнокорейських правил експорту зброї.

Був досягнутий компроміс: артилерійські снаряди з корейських запасів будуть відправлені для поповнення американських запасів в інших місцях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?