США почали розслідування щодо американських деталей в іранських безпілотниках — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

США почали розслідування щодо американських деталей в іранських безпілотниках — ЗМІ

США почали розслідування щодо американських деталей в іранських безпілотниках — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Сполучені Штати Америки створили спеціальну групу, котра розслідує, як американські деталі потрапили в іранські БПЛА, якими РФ знищує інфраструктури України.

Джерело: CNN

США розслідує факти потрапляння західних запчастин до іранських дронів

Як зазначає видання, США запровадили жорсткий контроль над експортом, що мав би припинити закупівлю Іраном різних західних компонентів, зокрема і мікроелектроніки. Однак Іран продовжує знаходити шляхи, як отримати потрібні деталі до ударних безпілотників.

Британська дослідницька організація Conflict Armament Research перевірила кілька збитих в Україні безпілотників і виявила, що 82% їхніх компонентів були виготовлені американськими компаніями.

Серед компонентів, знайдених у деяких “шахедах”, є процесори технологічної компанії Texas Instruments із міста Даллас, а також двигун австрійської фірми, який належить канадській компанії Bombardier Recreational Products.

Протягом останніх тижнім розслідування США вийшло на активну фазу через появу даних, що РФ планує поубдувати на свої території завод із виробництва іранських безпілотників.

Видання зазначає, що, імовірно, Іран вже почав передавати Москві креслення та компоненти для збирання дронів.

В іранських дронах знайшли більше 30 західних компонентів

В іранських дронах Shahed-136 знайшли компоненти понад 30 європейських та американських компаній - найбільше деталей зі США.

Про це йдеться у розслідуванні проєкту Trap Aggressor. Розслідувачі дослідили деталі іранського безпілотника Shahed-136 у партнерстві з Незалежною антикорупційною комісією (НАКО).

Наголошується, що українські розвідники розібрали Shahed-136 на деталі і виявили, що майже усі компоненти, як і в інших іранських безпілотниках – американського або європейського походження.

Єдина деталь рідного виробництва - силова установка або ж двигун, заявляють розслідувачі.

За даними Міністерства фінансів США, MADO закуповувала двигуни БПЛА для організацій, пов’язаних із Корпусом вартових ісламської революції.

29 жовтня 2021 року Міністерство фінансів США наклало санкції на компанію та її директорів за закупівлю двигунів і деталей для військової промисловості Ірану, заморозили її активи під юрисдикцією США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?