США погодили пакет руйнівних санкцій проти РФ у випадку вторгнення в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США погодили пакет руйнівних санкцій проти РФ у випадку вторгнення в Україну

США погодили пакет руйнівних санкцій проти РФ у випадку вторгнення в Україну
Джерело:  online.ua

Законодавці в Палаті представників і Сенаті США поспішали з розробкою нового пакету потенційних санкцій проти Росії, призначених для стримування будь-якої агресії проти України.

Джерело: Bloomberg

 США поспішають розробити законопроєкт санкцій проти РФ

Сенатор Джим Ріш з штату Айдахо, головний республіканець Комітету із закордонних справ, який працював над проєктом закону разом із головою комісії, демократом з Нью-Джерсі Бобом Менендесом, сказав, що проект буде створено «дуже скоро».

Переговори були уповільнені, оскільки демократи та адміністрація президента Джо Байдена чинили опір намаганням республіканців запровадити нові санкції проти Росії. Обидві сторони погоджуються з необхідністю більш жорстких покарань у разі вторгнення Росії в Україну.

Суперечки не великі. Дехто хоче ввести санкції раніше, інші просто хочуть, щоб вони були перспективними або реактивними, щоб вони служили чистим стримуючим фактором, – сказав сенатор від Флориди Марк Рубіо стосовно санкцій.

Прес-секретар Білого дому Джен Псакі заявила, що адміністрація «веде дискусію з Конгресом щодо законодавства». За її словами, не було проведено «червоної лінії» щодо превентивних санкцій.

Багато законодавці, сказали, що час має важливе значення для розробки заходу стримування. Деякі були більш рішучі, ніж інші, в оцінці необхідності послати повідомлення Росії, а також Китаю.

Я стурбований тим, що розклад пана Путіна відрізняється від нашого, – сказав сенатор Джон Корнін, республіканець з Техасу. Він цілком може рухатися, перш ніж ми зможемо це зробити. Частково метою є забезпечення певного стримування та зробити заяву від імені Конгресу двопартійним способом. Але вона спрямована не лише на пана Путіна, а й на президента Китаю Сі Цзіньпіна та інших, які прагнуть скористатися обставинами.

Фото — unsplash.com

Сенат США не зміг узгодити нові санкції проти Північного потоку-2

Нагадаємо, що минулого місяця сенатори не змогли ухвалити санкції проти ПП-2, республіканська ініціатива не знайшла підтримки в американському парламенті.

Республіканці переконані, що у такий спосіб Джо Байден потурає Путіну. А демократи вважають,що законопроєкт нашкодить відносинам Вашингтона та Берліна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?