США попереджають про нові плани Путіна щодо Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

США попереджають про нові плани Путіна щодо Грузії

США попереджають про нові плани Путіна щодо Грузії
Джерело:  online.ua

Згідно з даними Держдепу США, російський диктатор Володимир Путін має намір використовувати територію Грузії "для фінансування своєї воєнної машини". З таким попередження під час візиту до Тбілісі виступив очільник офісу з координації санкцій відомства Джеймс О'Браєн.

Джерело: "Грузия Online"

Вашингтон попереджає про нові плани Кремля

Ми працюємо з кількома сусідами Росії, оскільки знаємо, що росіяни хочуть використати територію Грузії для фінансування та забезпечення своєї воєнної машини, – повідомив Джеймс О'Браєн.

За словами американського дипломата, наразі офіційний Вашингтон активно працює із сусідами Росії та її найбільшими торговельними партнерами, щоб цього не допустити.

 Те, що ми бачили в деяких із цих країн – це спроба посилити свою політику так, щоб Росія в меншій мірі могла використовувати їхні території у військових цілях. Ми бачимо це в публічних заявах Туреччини, в Казахстані, а також у хорошій, дуже великій роботі урядових відомств Грузії, – підсумував представник Держдепу.

Що наразі відомо про ситуацію в Грузії

Як уже згадувалося раніше, декілька днів тому у Грузію приїхав спеціальний представник Євросоюзу з питань санкцій Девід О’Салліван, а також уповноважені посадовці Держдепу США та МЗС Британії, щоб обговорити питання контролю над дотриманням міжнародних санкцій.

В офіційному Брюсселі також підтвердили, що ЄС, США та Британія наразі уважно вивчають стрімкий ріст експорту у сусідні з Росією країни, оскільки це може бути ознакою того, що у підсумку частина з них опиняються у країні-агресорці, попри санкції.

Що важливо розуміти, проросійська влада Грузії досі відмовляється вводити санкції проти РФ.

Спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі цинічно бреше, запровадження його країною санкцій проти РФ означало би ескалацію аж до загрози війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?